Pane e tulipani (2000)

Pane e tulipani (brood en tulpen) gaat over Rosalba, die met haar echtgenoot en twee kinderen een busreis maakt om toeristische plekken in Italië te bezoeken. Tijdens de stop bij een wegrestaurant wordt Rosalba opgehouden en de bus rijdt weg zonder haar, terwijl haar familie niet eens door heeft dat ze er niet bij is.

Rosalba besluit om dan maar naar huis te liften, maar halverwege deze tocht komt ze op het idee om een kleine vakantie voor zichzelf te houden. Ze gaat naar Venetië, waar ze een appartement vindt, een baan in een bloemenzaak en vooral, waar ze vrienden maakt en een heel fijne tijd doormaakt.

Ondertussen stuurt haar echtgenoot een privédetective achter haar aan om erachter te komen waarom Rosalba niet thuis komt, maar heeft Rosalba wel een goede reden om terug te gaan, of heeft ze nu een nieuw leven in Venetië?

Pane e tulipani is een sprookjesachtige Italiaanse film, vol humor en grappige momenten, maar ook met romantiek en een onderliggende tragiek. De beelden van het prachtige Venetië maken de film nog meer bijzonder en dragen bij aan de sfeer van de film. De hoofdrolspelers Licia Maglietta en Bruno Ganz zijn ontzettend goed en je voelt de sympathie tussen die twee.

Kortom, Pane e tulipani vormt perfecte combinatie voor een mooie avond of een regenachtige middag.

Reacties

 1. Dit klinkt heerlijk. Ik heb de film destijds gemist in de bioscoop, maar het is natuurlijk nooit te laat voor de dvd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook een heerlijke film, echt een waardoor je je beter voelt. Ik kan deze zeker aanraden!

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts