Nieuwe muziek

Soms hoor je een liedje op de radio dat je meteen pakt, dat in je hoofd blijft hangen. Ik heb de afgelopen tijd twee cd’s gekocht op basis van één nummer dat ik van die band had gehoord. Dat is eerlijk gezegd niet altijd een goede manier om cd’s te kopen, want het kan enorm tegen vallen, maar in deze beide gevallen heeft het goed uitgepakt.

Tot nu toe was ik geen fan van Train. Het nummer ‘Tears of Jupiter’ vond en vind ik nog altijd een vervelend liedje. Maar mijn menig over de band veranderde toen ik de laatste tijd een paar keer het nummer ‘Drive by’ hoorde. Ik heb dus op goed geluk de cd ‘California 37’ gekocht en dat heeft goed uitgepakt. Ik vind het namelijk een geweldige cd. Vrolijk en zomers zoals het nummer ’50 ways to say goodbye’ (met het mariachi-orkestje), maar ook vol mooie melodieën zoals ‘Feels good at First’ en ‘Bruises’ en erg leuke tekstvondsten zoals in ‘Mermaid’. Kortom, Train is leuk en ik houd ze zeker in de gaten voor de volgende cd.

De andere cd die ik heb gekocht is ‘My head is an animal’ van de IJslandse band ‘Of monsters and men’. Het nummer ‘little talks’ maakt me vrolijk elke keer als ik het hoor. En nu heb ik dus de cd, met het mooie ‘Dirty paws’, ‘Yellow light’, ‘Mountain sound’ en ‘King and Lionheart’.
De stemmen van zangeres Nanna Bryndís Hilmarsdóttir, en zanger Ragnar “Raggi” Þórhallsson passen wonderwel bij elkaar. Als je deze muziek hoort, zie je bijna het IJslandse landschap voor je, vol oude goden en sagen. Een prachtige verrassing.

Reacties

Populaire posts