Italiaanse schoenen

Ballerina’s, teenslippers, sandalen, espadrilles, schoenen met een leuk hakje, en in deze opsomming heb ik het niet over de etalages van de Italiaanse schoenenwinkels, maar over wat mijn mede-toeristen dragen.
Rome staat er nu niet echt om bekend dat het heel goede wandelwegen heeft, maar juist dat je er regelmatig een stuk moet klimmen (gebouwd op 7 heuvels, dan krijg je dat), en er liggen kinderkopjes of ongelijke tegels en bij plekken als het Forum of op de Palatijn heb je zand en stenen. Als je bovendien ook nog voeten hebt die behoorlijk blaargevoelig zijn, dan kom ik al snel uit op stevige wandelschoenen zoals je hier ziet. Niet mooi, niet elegant, maar ze lopen wel heel goed, en ik krijg er nooit blaren of zere voeten in. Dat scheelt enorm. De meewarige blikken van de Italiaanse vrouwen heb ik dan ook dapper doorstaan.

Maar ik kijk zelf met verbazing (en ik geef toe, enige jaloezie) naar de andere toeristen die rondlopen op allerlei elegante stappertjes en ik snap niet waarom ze dat doen en vooral niet hóe ze dat doen. Ik werd er op een gegeven moment in deze vakantie zo door gefascineerd, dat ik er stiekem een aantal foto’s van heb genomen. Dit is een selectie van wat ik zag.

Om nu voor mezelf de balans weer een beetje terug te krijgen, heb ik in Italië wel een paar groene schoenen gekocht, heel mooi en elegant en ze lopen ook erg lekker, hoewel ik ze denk ik maar niet aandoe de volgende keer dat ik naar Rome ga. Dan worden het toch gewoon weer de wandelschoenen.


Als er trouwens mensen zijn die hun voeten herkennen en willen dat ik de foto daarvan weghaal, laat het me maar weten.

Reacties

 1. Hahahahahaa, fantastisch stukje en weer zeer herkenbaar !! Mooie schoenen heb je gekocht, echt Bettina..... Misschien een ideetje voor je volgende vakantie naar Rome: wel of niet Pieterwaardig.... ik denk dat dat onderwerp ook hele leuke plaatjes oplevert !!

  groetjes,
  vriendin M.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, van wel of niet Pieterwaardig had ik ook heel wat voorbeelden kunnen vinden, dat doen we dan volgend jaar!

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts