The green kitchen, David Frenkiel en Luise Vindahl

Vorige week heb ik weer een nieuw kookboek gespot en natuurlijk gekocht. Nieuwe recepten vind ik leuk, en smakelijke vegetarische recepten helemaal. Niet dat ik volledig vegetarisch eet, maar wel grotendeels en ik mag dan ook graag vegetarische kookboeken gebruiken voor inspiratie.

Inspiratie geeft The green kitchen genoeg. David is een Zweed en Luise is een Deense en ze wonen in Göteborg. Samen hebben ze een blog (hier) over eten en nu dus ook een kookboek.

The green kitchen staat tsjok-vol met heerlijke en redelijk eenvoudig te bereiden recepten, allemaal vegetarisch (geen vlees en geen vis). Andere dierlijke producten zoals eieren, melk en kaas worden wel gebruikt, maar vaak worden er tips gegeven om een recept geschikt te maken voor veganisten. Het overgrote deel van de recepten is bovendien glutenvrij. 

Het boek begint met adviezen voor de voorraadkast (altijd leuk) en een paar basisrecepten zoals groentebouillon. Daarna komen recepten voor ontbijt, lichte maaltijden, snacks om mee te nemen, dinertjes, hapjes, drankjes en toetjes en tussendoortjes.

De gemarineerde aubergine met wortelpuree, courgettenoedels met gemarineerde paddestoelen, de venkel-kokos-quiche of de salade van zomervruchten met geitenkaas lijken allemaal overheerlijk, om van de bieten-chocoladetaart maar niet te spreken. Ik wil eigenlijk meteen wel beginnen met koken.

David, Luise en dochter Else
Het blog is ook aan te bevelen en hoewel daar recepten in het Engels te vinden zijn, zijn de maten en hoeveelheden geen probleem omdat het metrieke stelsel wordt gebruikt.

Originele titel: The green kitchen
Uitgegeven in 2013
Nederlandse uitgave 2014 door uitgeverij J.H.Gottmer/ H.J.W Becht
Nederlandse vertaling: Roselle de Jong

Reacties

Populaire posts