Marilyn in fashion, Christopher Nickens en George Zeno

Als we denken aan mode- of stijliconen uit de filmwereld denken we misschien aan Audrey Hepburn of  Grace Kelly en wat minder snel aan Marilyn Monroe.

Toch heeft Marilyn Monroe kleding gedragen van verschillende ontwerpers en zijn sommige jurken of ensembles die ze droeg iconisch geworden.
Bovendien is ze van grote invloed geweest op moderne modeontwerpers.

Dit prachtige fotoboek laat zien van welke ontwerpers Marilyn Monroe kleding droeg en laat ook de verscheidenheid zien in stijlen. Baljurken, cocktailjurkjes, mantelpakjes en casual blouses maakten allemaal deel uit van Marilyn’s repertoire. 
Deze foto is gemaakt in 1962, enkele weken voor haar dood.
Soms was het kleding die ze had gekocht, soms mocht ze iets houden dat ze in een film had gedragen en later in haar carriere wilden ontwerpers maar al te graag iets voor haar maken.

Voor Marilyn waren kleren bedoeld om je lichaam er goed uit te laten zien en je pluspunten te benadrukken en ze aarzelde niet om een jurk of een blouse naar eigen inzichten aan te passen.
 

De makers van Marilyn in fashion zijn Christopher Nickens die al meerdere Hollywood-biografieën op zijn naam heeft staan en George Zeno, die waarschijnlijk de grootste verzameling foto’s en aandenkens van Marilyn Monroe in zijn bezit heeft.

Het boek staat dan ook vol foto’s van Marilyn die ik nog niet eerder had gezien, maar wel laten zien hoe mooi ze was en hoe goed eigenlijk alles haar stond. Heel soms slaat ze de plank mis, maar dat levert dan wel vermakelijk commentaar op. 
Nieuwe facetten van Marilyn Monroe komen hier naar voren en dat draagt bij aan een completer beeld van deze bijzondere vrouw.
Een aanwinst voor elke fan.
 
Mooie foto's, met uitleg over de gelegenheid, de kleding en de bijzonderheden. 
Volledige titel: Marilyn in fashion. The enduring influence of Marilyn Monroe
Uitgegeven in 2012
Niet vertaald in het Nederlands

Reacties

Populaire posts