Broeikaseffect, UJB april 2016

Het thema voor de Urban Jungle Bloggers van deze maand was: planten en glas. Nu bezit ik geen glazen potten voor mijn planten, maar ik heb wel een heel schattig broeikasje. Die heb ik een paar jaar geleden gekocht en die staat nu al een tijdje werkeloos in de kast. Ik had bedacht dat ik dit broeikasje als uitgangspunt zou nemen.

Het kasje gebruiken voor zaaigoed wilde ik echter niet meer. Ten eerste omdat ik dit even niet meer wilde doen op mijn balkon en ten tweede omdat ik dan alleen maar een bakje met zwarte aarde op de foto kon zetten. Niet zo'n heel aantrekkelijk idee.

In het tuincentrum, op zoek naar inspiratie, kwam ik echter deze schattige kleine cactusjes en vetplantjes tegen en meteen wist ik dat die goed zouden zijn voor het broeikasje. Deze plantjes kunnen tegen warmte en bovendien staan ze zo veilig beschermd en heb ik niet de kans dat Silvia met een neus vol stekels zit omdat ze aan een cactus ruikt.

Het broeikasje heb ik schoongemaakt en daarna kon ik de plantjes erin zetten en een plekje zoeken voor het kasje. Uiteindelijk kregen ze op de rieten kist naast de bank een goede plek, lekker in de zon.

Dit zijn de vijf plantjes met de deksel van het kasje nog open.

Vijf kleine plantjes, lekker in de zon

Dit snoeperige cactusje vind ik net de Heilige Familie :-) Alleen een beetje harig. Maar ik vind deze zó schattig!

Een mooie aanwinst voor mijn woonkamer. Ik vind het ontzettend gezellig staan, vooral omdat het niet zielig één cactus is, maar omdat ik er een paar bij elkaar heb gegroepeerd.

Dit kleine palmpje had ik wel gekocht, maar bleek thuis net te hoog voor het broeikasje. Maar nu staat hij in een glazen potje en hoort hij er toch een beetje bij.

Urban Jungle bloggers (hier) is een initiatief van Judith (hier) en Igor (hier), die via hun blogs laten zien hoe veelzijdig planten in huis zijn en hoe mooi ze kunnen lijken. En zo je maar hoe creatief je kunt worden met planten in huis!

Reacties

 1. Wat je met een kasje en een paar planten kunt doen, is heel bijzonder, dat is te zien aan jouw foto's.
  Heel erg mooi.
  Groetjes.
  Ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik vind zelf het effect ook erg leuk :-)

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Zo zie je maar weer, een klein, eenvoudig broeikasje uit de berging, een paar plantjes en je hebt een geweldig "iets". Goed gevonden.
  Groetjes.
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, jouw versie vond ik ook erg leuk!
   Zo kan ieder creatief worden op haar of zijn eigen manier :-)

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts