Tod in Venedig

In Venetië tijdens een avondwandeling kwamen vriendin M en ik  deze leuke zeemeeuw tegen, die er echt even voor ging staan om gefotografeerd te worden. We besloten hem Marco te noemen.
Marco poseert
Na de fotosessie liepen we verder naar de overkant van het watertje. Vriendin M. verbaasde zich erover dat de stad zo rustig was en filosofeerde over het feit dat het zo onwerkelijk leek dat hier ooit een moord gepleegd zou worden. 

Luttele seconden later kwam Marco weer naar ons toe en landde op een bootje naast ons. Hij had een krabbetje gevangen en wilde ons laten zien op welke manier hij dat beest soldaat maakte. Het krabbetje werd enkele keren opgepakt en op het dek gesmeten, terwijl de pootjes eraf werden gerukt. Tot slot werd de genadeklap gegeven door Marco's grote snavel. De krab was wijlen. 
In Venetië was een moord gepleegd. 
Pootjes van de krab vliegen in het rond

De krab wordt op het dek gegooid
Nu kon Marco niet helemaal in alle rust van zijn vangst genieten, een jonge meeuw (Pietro) kwam er aan vliegen en nam de laatste restjes in beslag.
Marco was ondertussen weggevlogen, waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe krab, er zwemmen er meer dan genoeg in al het water in Venetië. 
Pietro komt erbij

En maakt de restjes soldaat

Reacties

 1. Wauw! Thomas Mann is er niks bij. Wat een drama ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het was echt fascinerend en we hebben er lang bij gestaan om het hele drama van begin tot eind mee te maken. Het was vooral zo grappig omdat het leek alsof Marco echt naar ons toe kwam om te laten zien wat hij allemaal kon. Het was wat zielig voor de krab, dat wel.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts