Mijn balkon, lente 2017

Zoals elk jaar is er een moment dat ik mijn balkon schoonmaak, oude planten weggooi en de potten boen. Alles om het balkon klaar te maken voor de nieuwe plantjes die de zomer aankondigen. Afgelopen Hemelvaartweekend was het zover. ik had de tijd en de zin om ermee aan de slag te gaan en bovendien werkte het weer mee. Ook niet onbelangrijk.

In het tuincentrum hadden mijn moeder en ik twee karren nodig, om al onze schatten te vervoeren en halverwege kwamen we erachter dat deze lading wel in mijn kleine Hugo kon (hij is een C1), maar dat we voor de kamerplanten die we ook nog nodig hadden, voor een tweede keer terug moesten komen.
Helaas hebben we van de volgeladen auto geen foto's gemaakt, maar het was een grappig gezicht.
Thuis begint dan het mooie werk om alles een plekje te geven en ook dit jaar is dat weer gelukt. Ik ben in ieder geval zo blij met mijn beide balkonnetjes, ik word hier echt heel gelukkig van.

Dit is vanuit het raam aan de zijkant van het balkon, maar dat geeft al wel een leuk idee.

Hier is de grootste groep planten. De bak op het oude stoeltje is gevuld met drie soorten planten, oa verbena en een soort campanula'tje. Allemaal blauw. Heel mooi. Ik houd van blauw. De hoge witte is een Jasmijn. Daarnaast staat rechts een blauwe margriet.
Links staat een roze hortensia, een witte margriet, drie kruiden (thijm, lavendel en salie) en een campanula'tje in het roze.

Op het tafeltje staan drie plantjes, een lavendel, een klein viooltje (bedankje van mijn moeder omdat we met mijn auto ook haar planten mee konden nemen) en een klein campanula'tje. Zo snoezig.


In deze hoek een mooie lobelia, een campanula in het paars-blauw en een witte hortensia.

Het bleek echter al snel (binnen een half uur op de eerste dag) dat de hortensia's niet goed tegen de zon konden. Ze verpieterden waar ik bij stond en ik heb ze meteen binnen gehaald. De schaduw en extra water waren nog niet genoeg. Ik moest ze echt in een emmer water laten bijkomen.

De dag erop was het echter hetzelfde verhaal en ik besloot om de witte hortensia die inderdaad in die hoek in de volle zon staat, op het achterbalkon te zetten. Hier komt lang zoveel zon niet. De roze hortensia heb ik meer in de schaduw gezet. Hopelijk is dat voldoende.


Het achterbalkon is klein en ik zit hier nooit, maar ik vind het wel leuk om er een paar plantjes te hebben voor de fleurigheid. Hier kon ik een mooie vrolijke Suzanna met de mooie ogen kwijt en een grote bak petunia's. Ook de witte hortensia heeft hier nu een plekje gevonden.

Reacties

 1. Wat zijn we lekker bezig geweest met de planten. Het resultaat mag er zijn, het ziet er weer erg gezellig uit.
  Groetjes.
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor al je hulp en het resultaat is erg mooi!! Ben er zo blij mee.

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Dank je wel, ik vind het zelf ook wel weer erg geslaagd dit jaar.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts