Mercado de Bolhão

In 1839 kocht de gemeente van Porto een stuk land in de stad met als bestemming een markt.

Gemakkelijk en centraal gelegen kon hier groente en bloemen, vis en vlees verkocht worden voor de mensen in de buurt.

In 1914 kwam er het gebouw dat er tot op de dag van vandaag staat, waarbij de overdekte marktstalletjes en winkeltjes verdeeld zijn over twee verdiepingen en elke voedselgroep zijn eigen stek heeft.

De laatste jaren zijn er natuurlijk ook stalletjes met enorme toeristenmeuk, maar er zijn nog  genoeg authentieke verkopers te vinden.

Je ziet hier slagers met alle soorten vleeswaren en worst die er maar gemaakt worden, heerlijke verse vis, allerlei soorten bonen, noten, zaden en granen, levende kippen, kleurrijke bloemen, messenslijpers en andere oude ambachten. Er lopen natuurlijk toeristen rond, maar meer dan genoeg Portugezen die hier gewoon hun dagelijkse inkopen komen doen.

Binnenkort schijnt de markt dicht te gaan voor renovatie, en dat is hard nodig, aangezien het een beetje op instorten staat.


Op dit moment zijn er al een aantal winkeltjes dicht, maar ongeveer 2/3 is nog open en daarmee krijg je toch die leuke sfeer.
Vooral mooi om te zien is de hoeveelheid en de soorten producten die je hier gewoon niet in de winkels ziet.


Er is zelfs een metrostation Bolhão, maar door de centrale ligging met oa een ingang aan de Rua Formosa, is de Mercado van Bolhão gemakkelijk te vinden. En het is een bezoek zeker waard!

Reacties

Populaire posts