The edible balcony, Alex Mitchell

Van Alex Mitchell had ik al het geweldige boek ‘The girls guide to growing your own’,  (Nederlandse titel: Meiden in de moestuin) een boek vol tips over hoe je groenten en fruit kunt kweken op je eigen balkon. In dat boek stond precies hoe je de verschillende gewassen moest aanpakken, wanneer je moest zaaien, planten en wanneer je kon oogsten. Dit boek gaf veel informatie en ook al heel veel inspiratie.

Nu is er een nieuw boek van haar hand ‘The edible balcony’, het eetbare balkon. Nog niet verkrijgbaar in het Nederlands maar misschien komt dat nog.

‘The edible balcony’ gaat echt in op het hoe van een balkon. Van redelijk grote balkons waar zelfs bijenkasten op gehouden kunnen worden (helaas, mijn balkon is te klein, maar anders zou ik er ernstig over nadenken om bijenhoudster te worden) tot super kleine balkons.

En het gaat vooral om het verbouwen van groente en fruit, van aardappelen en sla, worteltjes, bieten, kruiden, tot een appelboom in een pot. Alles is mogelijk. Het boek staat stampvol verhalen en prachtige foto’s van verschillende balkons, de mogelijkheden die je hebt om groenten te verbouwen op een zo origineel mogelijke manier. 

De houten kapstok waar je mandjes met planten aan kunt hangen en boontjes langs omhoog kunt laten klimmen, de emaillen vergieten waarin je planten kunt poten en de plantenbakken gemaakt van opgestapelde fietsbanden. Wat een inspiratie. 

Het is ongelofelijk hoeveel er mogelijk is op een soms heel beperkte ruimte. Maar als iemand een moestuin kan maken en zelf groente kan verbouwen op een stukje van 90 bij 60 cm op de brandtrap van een appartement in Manhatten, dan is er op mijn balkon helemaal veel mogelijk.

Een geweldig boek, dat ik heel veel zal raadplegen deze zomer.


Reacties

Populaire posts