Yoga les

Een beetje zenuwachtig was ik gisteravond wel, de eerste keer dat ik weer naar yoga les ging.
Het is een tijdje geleden, een jaar zelfs. Ik had yogalessen in Rotterdam, vond na mijn verhuizing hier ook een yogastudio waar ik door omstandigheden maar kort ben geweest. Ik heb het dit jaar geprobeerd om helemaal zelf thuis te doen, maar dat vind ik toch erg lastig.
De docente die ik nu heb gevonden heb ik bij die yogastudio als invaldocente meegemaakt en dat beviel me heel goed. Ik wist alleen niet dat ze ook zelf les gaf en ook nog zo dichtbij. (voorwaarde voor mij; ik wil niet nog de hele stad door om bij yogales te komen, het moet op redelijke afstand liggen)
Ik ben die kant nog nooit opgereden, maar als ik op de kaart keek kon het eigenlijk niet misgaan. Een keer links en twee keer rechts en dan ben ik er al.
Zoals ik al zei was ik toch een beetje zenuwachtig, zou die docente weer zo goed bevallen? In mijn yogadagboek had ik teruggelezen dat ik vorig jaar erg enthousiast over haar was.
Ik was ruim op tijd, want door mijn angst om verkeerd te rijden vertrek ik altijd veel te vroeg.
Grappig dat het de woonkamer is, met de meubels aan de kant geschoven achter een gordijn. Wat overblijft is een ruime, rustige ruimte, met yogamatten in een kring. Kaarsen overal en kaarsen en bloemen in het midden. Meteen een rustgevende en prettige sfeer. Ik kies een matje en merk dat ik die plek wel prettig vind, ik heb goed zicht op de docente, maar ik kan ook naar de tuin kijken en naar het wandkleed met de gezellig kijkende Boeddha. Ik vind niet alle Boeddha’s even leuk, maar deze lijkt me bemoedigend toe te lachen ‘Toe maar meid, het gaat goed’. Altijd fijn.  
De les zelf is heerlijk; rustig, maar wel krachtig. Voldoende rustmomenten, maar ik voel aan het einde elke spier in mijn lichaam. Ik kan me volledig concentreren op de houdingen en probeer sommige lastige zo goed mogelijk vol te houden. Tijdens de meditatie en de ontspanning kom ik helemaal tot rust. Ik ben zelfs zo ver weg dat ik schrik als ik opeens de stem van de docente weer hoor, een teken dat de ontspanning erg goed gewerkt heeft.
Ik ben zo blij dat ik weer een yogadocente heb gevonden waar ik tegelijkertijd vol rust en vol energie vandaan kom, waar ik me volledig kan concentreren op mijn ademhaling en op het moment van de asana zelf. Ik heb genoten en ik ben blij dat ik volgende week weer kan.

Reacties

Populaire posts