Een nieuw jaar, een nieuw begin

Gisteren was officieel alweer de eerste werkdag, maar toen was het voornamelijk nog met collega’s onder elkaar. De enige leerlingen die langskwamen waren de onfortuinlijken die herexamens hadden of taken moest inleveren waar hun bevordering vaak vanaf hing, dus dat was nog best heel erg spannend.

Vorige week was ik al even langs gegaan om belangrijke zaken voor de eerste lessen te laten kopiëren en mijn lokaal op orde te maken, dus daar hoefde ik me niet meer om te bekommeren. Het was gisteren vooral heel gezellig om oude collega’s terug te zien en nieuwe te begroeten. Ik heb mentorinformatie uitgewisseld, de eerste vergadering van het jaar gehad en de eerste afspraken met mijn vakgroep gemaakt.

Vandaag begint het echte werk. De leerlingen hebben hun rooster van internet kunnen halen en hebben en hun boeken thuis gekregen (hopen we dan maar, al gaat het elk jaar wel bij een aantal leerlingen mis). Vandaag begint iedereen bij de mentor en daarna gaan gewoon de lessen al van start. Ik probeer zo snel mogelijk ook echt met lesgeven te beginnen, aangezien de leerlingen de eerste dagen heel veel geklets horen en je ze maar beter zo snel mogelijk aan het werk kunt zetten.

Het leuke van werken in het onderwijs is dat elk jaar daadwerkelijk nieuw is, je hebt nieuwe leerlingen en nieuwe klassen en je doet dingen weer anders. Het schooljaar 2013-2014 kan van start, ik ben er klaar voor.

Reacties

Populaire posts