Kruiden op het balkon

De Basilicum,
een Italiaans balkon kan niet zonder!
Vorige week schreef ik al dat ik een beetje Italie probeerde te creeëren op mijn balkonnetje, nog niet zo heel gemakkelijk, maar ik doe mijn best.

Ook heb ik op mijn balkonnetje mijn 'moestuintje', waar ik in een paar potten tomaten, courgettes enzovoort probeer te kweken. Dit jaar had ik boontjes en doperwten gezaaid en die deden het goed. Ik voorzag al dat ik in ieder geval één maaltijd uit elke pot zou kunnen halen. Helaas heeft de Oost Indische Kers roet in het eten gegooid. Voor de sier en voor de mooi had ik in beide potten ook Oost Indische kers gezaaid en die bloeide heel mooi, maar zat een week later volkomen onder de luizen. Dat vond ik zo vies dat ik beide potten zonder pardon heb leeggegooid.

Ik heb de potten schoongeboend en ik besloot me aan iets anders te wagen, om de Italiaansheid van mijn balkon te vergroten. Ik heb de vrijgekomen terracotta potten en nog enkele andere potten die ik had, gevuld met kruiden. Hierin kunnen ze beter groeien dan in de kleine plastic potjes waarin ze zitten als je ze koopt én ik kan proberen ze deze winter over te houden.
Is het niet verbazingwekkend hoe blij je kunt worden van een paar kruidenplantjes in stenen potten?
Alle potten op een rij, van links naar rechts:
achterste rij: Rode Basilicum, grote pot met drie kruiden, Kamille, Tomaten
voorste rij: Salie, Rozemarijn, Basilicum, Artisjokken, en nog net zichtbaar de Venkel

De Salie, de Rode Basilicum (hangt nog wat slap) en de Rozemarijn.

In één grote pot knus bij elkaar, Citroenmelisse, Citroenmunt en Tijm.

Reacties

Populaire posts