De autopuzzeltocht

Enkele weken geleden hebben vriendin E. en ik een autopuzzeltocht gemaakt. Deze was van het Singer museum in Laren en de route leidde door alle mooie dorpen in het Gooi zoals Laren, Blaricum, Huizen enzovoort. Langs de route waren allerlei huizen en ateliers te vinden waar beroemde kunstenaars hadden gewoond of gewerkt, of plekken die ze hadden geschilderd. 

Je kunt na betaling de route downloaden en dan krijg je twee boekjes, één met de routebeschrijving, de ander met de beschrijving van allerlei punten op de route en natuurlijk vragen. Het is tenslotte een puzzeltocht. 

Vriendin E, reed, ik deed de navigatie en de beschrijving van de verschillende interessante plekken langs de route. 

In theorie is dit helemaal geweldig en een manier om met kunst bezig te zijn en iets nieuws te doen, terwijl de musea nog dicht zijn. Ik kan zeggen dat het in ieder geval een hele ervaring was om een keer zoiets te doen, maar ik weet niet helemaal of ik het voor herhaling vatbaar vind. Daarvoor zaten er toch net teveel haken en ogen aan. 

De routebeschrijving maakt gebruikt van het systeem van balletjes en pijltjes, zoals dat ook bij autorally's gebruikt wordt. Dit is even wennen, maar als je het systeem doorhebt, is het goed te doen. Lastiger was het dat op sommige punten de routebeschrijving niet klopte, zodat we niet verder konden.  (neem aan het einde links de XX weg, maar dat er links helemaal geen weg is, bijvoorbeeld) 

We hebben twee of drie keer gebruik moeten maken van de navigatie van de auto om de route op een volgend punt weer op te pikken. Toen we uiteindelijk een ventweg op moesten, maar de enige parallelweg een fietspad bleek te zijn, hebben we de handdoek in de ring gegooid en zijn we naar huis gereden voor thee en chocolade. 

Wat ik persoonlijk heel lastig vond was dat je de routebeschrijving hebt en dat je op sommige momenten dus een punt heb waar informatie over is. Maar je kunt niet zomaar overal stoppen en tijdens het rijden de informatie voorlezen is ook moeilijk, aangezien je dan aanwijzingen voor de route mist. Bovendien heb je natuurlijk ook te maken met ander verkeer en wil je niemand aanrijden, terwijl jij of een straatnaambord zoekt, of een huisnummer omdat daar iets bijzonders aan de hand was. 

De fouten in de route en het lastige goochelen met navigatie, bijzondere punten en het zoeken naar de weg maakten het toch niet helemaal de ervaring waar we op hadden gehoopt. Tegelijkertijd hebben we een heel gezellige dag gehad en hebben we genoten van de schitterende huizen die we zagen en de bijzonder mooie plekjes, want het Gooi is natuurlijk wel prachtig om doorheen te rijden. Maar als ik eerlijk ben hadden we een fijne dag meer ondanks dan dankzij de puzzeltocht ! 

Reacties

 1. het klinkt wel heel zomerzotheid-achtig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, een autotochtje door het Gooi, met vriendin E die chauffeerde. Helaas konden we niet tea-en, vanwege de corona. En we hadden geen jurken aan met een verlaagde taille :-) (ik zou er bijna zin in krijgen om het wel eens op die manier te doen!)

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts