Over mij

Pomme (l) en Eefje (r)
Bettina Schrijft is een blog voor mensen die graag boekbesprekingen willen lezen die hen aan het denken zetten, tips geven of naar de boekhandel doen rennen om een boek meteen aan te schaffen.

Het is een blog voor mensen die het interessant vinden om bij boeken of gebeurtenissen een historische achtergrond te krijgen, die op de hoogte willen blijven van tentoonstellingen en het leuk vinden om een kijkje in mijn leven te krijgen en die foto’s waar regelmatig een kat op staat geen probleem vinden.

Dus: Als je geïnteresseerde bent in interessante boekbesprekingen, mooie foto’s en leuke gevarieerde artikelen over uiteenlopende zaken als tentoonstellingen, onderwijs, actualiteit, films en persoonlijke zaken dan ben je hier aan het goede adres.

Boeken
Boeken maken een groot deel uit van mijn leven, en dus ook van mijn blog. Zeker een keer per week, op maandag verschijnt er een boekbespreking. Ik lees verschillende genres. 

Zo lees ik veel historische non-fictie en biografieën, met een nadruk op Franse, Romeinse/Italiaanse en Russische geschiedenis, hoewel ik biografieën van filmsterren en acteurs ook geweldig vind.

Verder kun je hier veel literatuur vinden, waarbij ik graag Italiaanse, Franse, Engelse, Russische en Amerikaanse (Deep South) schrijvers mag lezen. De nadruk ligt denk ik wel op moderne romans, maar ook klassiekers komen voorbij. 

Geschiedenis
Al toen ik een klein meisje was, vond ik geschiedenis interessant en leuk. Het is dan ook niet voor niets dat ik ervoor heb gekozen om geschiedenis te studeren en dat ik nu als geschiedenisdocent werk in het Voortgezet Onderwijs. 

Mijn boekensmaak weerspiegelt die liefde voor geschiedenis, zowel bij de fictie als de non-fictie. Bij een bespreking kan ik het dan ook vaak niet laten om een historische achtergrond te geven.

Maar ik schrijf ook ook algemene stukken waarin de geschiedenis naar voren komt. Dit kunnen luchtige artikelen zijn over de mode door de eeuwen heen, maar het kan ook een serieuze poging zijn om bijvoorbeeld een actueel conflict te verklaren.


Bettina schrijft
Het contact met lezers en andere bloggers vind ik van onschatbare waarde.

Verder is het bloggen voor mij een heerlijke creatieve uitlaatklep. Ik kan hier schrijven, plannen, mijn foto’s gebruiken en hier een mooi geheel van maken. Elke week besteed ik veel aandacht aan mijn blog, het is echt een zeer grote hobby van me.

In November 2015 heb ik echter het schema van publiceren een beetje teruggebracht en ben ik van twee boekbesprekingen naar één gegaan. Niet omdat ik minder las, maar omdat ik niet wilde dat de kwaliteit van de besprekingen eronder leed en ik een aantal boeken had gelezen die ik weliswaar mooi vond, maar waar ik toch geen goede bespreking van kon maken. Ik had een vast schema van publiceren met een boekbespreking op maandag, een foto op woensdag en op vrijdag een algemeen artikel.

In oktober 2023 heb ik dit echter aangepast. Ik had de drie maanden ervoor niet geblogt, maar ik wilde wel weer beginnen. Alleen zonder druk en daarom zonder vast schema of vaste publicatiedag. Ik blog als ik er zin in heb, en het kan dus voorkomen dat er in een week twee artikelen zijn en dan twee weken niet. Ik laat dit allemaal iets meer los. 
Verder hoop ik nog altijd de mix te maken van boeken, foto's, geschiedenis, tentoonstellingen, mijn balkon en andere leuke zaken :-) 

Contact
Ik schreef hierboven al dat ik het contact met mijn lezers en andere bloggers van onschatbare waarde vind. Ik vind het heerlijk om van jullie te horen, dus als je opmerkingen of vragen hebt: aarzel niet contact met me op te nemen. Dit kun je doen door een reactie achter te laten. 

Ik ben waarschijnlijk nog te vinden op bloglovin, maar niet op andere sociale media. Ik had een Twitteraccount en een Instagramaccount, maar die heb ik beide in juli 2022 opgeheven. 

Boekbesprekingen op andere websites
Sommige van mijn boekbesprekingen zijn te vinden op: De Leesclub van Alles
Op de website: Frankrijk boeken verschijnen besprekingen van de Franse boeken die ik heb gelezen, of van boeken met een Franse link. 

Reacties

 1. Indrukwekkend. Waar haal je de tijd vandaan om alles te lezen en te schrijven en ook nog onderwijs te geven?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Leendert, voor je reactie. Ik lees vrij snel, dat scheelt denk ik een heleboel!

   groetjes,

   Verwijderen
 2. Toch niet die methode waarbij je schuin over de bladzijde scheert? De complimenten voor je blog overigens. Mooi, dat groen. Alsof je ook helemaal dat probleem niet hebt, met die plaatjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, die methode gebruik ik alleen voor stukken voor vergaderingen oid, maar als ik een boek lees, lees ik die helemaal.
   Dank voor je complimenten, ik ben er zelf ook heel blij mee.

   groetjes,

   Verwijderen
 3. Hoi, ik heb je blog genomineerd voor de liebster award: Aangezien ik altijd graag op jouw blog langs kom. http://ijsbeerbooks.blogspot.nl/2014/02/liebster-award.html ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Veronique, dat is erg aardig van je. Ik neem het verder niet over, maar ik waardeer het wel.

   groetjes,

   Verwijderen
 4. Eerste kennismaking met jouw prachtig uitgevoerde blogg "Bettina schrijft" ik blijf je volgen. Groet van Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ciska, dank je wel voor het compliment en ik hoop dat je hier nog meer interessants tegen komt.

   Groetjes,

   Verwijderen
 5. Je hebt prachtige, vooral inhoudelijke blog. Waarom ik je nog niet in m'n zijbalk heb staan, snap ik niet. Ik ga het gelijk doen. Ga zo door!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Leendert, ik zal jouw blog ook in mijn blogrol zetten, want die heb ik ook kort geleden ontdekt.

   Groetjes,

   Verwijderen
 6. Je bespreking van 'Obsessie' van Byatt is precies wat ik ook vind. Ze wil teveel en faalt, geef mij inderdaad maar een echte 19e eeuwse roman!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ben, dank je wel dat je een reactie achter laat, dat waardeer ik erg. Jammer dat Obsessie zo tegenviel, het was te geforceerd 'kijk mij eens 19e eeuws bezig zijn'.
   Maar dan genieten we gewoon van andere boeken!

   Groetjes,

   Verwijderen
 7. Ik ben onder de indruk. Wat heerlijk om dit te alles kunnen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Willem, heel erg leuk om te horen en ik waardeer het zeer dat je een reactie achter laat!

   Groetjes,

   Verwijderen
 8. Dag Bettina,

  Ik heb je twee jaar geleden geschreven.Sinds 1 november j.l. heb ik meer tijd. Jij hebt mij een beetje aangestoken met deze erg mooie en verzorgde site. Ik heb de handschoen maar opgepakt en ben recensies gaan schrijven voor de blog van de fb groep samenlezenisleuker. Leuke uitlaatklep. Doe het erg graag. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen dat ik een beetje een inspiratie voor je ben geweest. Ik hoop dat het schrijven je heel veel plezier brengt, want dat is de beste reden om het te doen! Geniet ervan en dank je wel dat je me dit nog even hebt laten weten.

   Groetjes,

   Verwijderen
 9. Hoi Bettina,

  Ik wil je even laten weten dat je blog me enorm inspireert! We hebben dezelfde smaak qua boeken en ik kijk er altijd naar uit je recensies te lezen. Ook je foto’s en verslagen van bezoeken aan musea zijn leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Pim, dank je wel voor je bericht, dat waardeer ik enorm!! Fijn te horen dat je mijn artikelen interessant en leuk vindt. Ik beleef er heel veel plezier aan om ze te schrijven, dus dan is het helemaal mooi als andere mensen ze met plezier lezen.

   Groetjes,

   Verwijderen
 10. Uitgeverij Papieren Tijger komt zeer binnenkort met nieuwe integrale vertaling van Les Mis. Vr groet Ton

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Ton, dat is goed om te weten, heel fijn dat er een nieuwe vertaling van deze Franse klassieker komt!

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts