Mijn Franse keuken, Rachel Khoo

Kookboeken lezen vind ik heerlijk om te doen. Ik houd vooral van de boeken die een sfeer overbrengen en me het idee geven dat ik de recepten ook kan maken. Ik houd van kookboeken die me het gevoel geven dat ik zo iemand kan zijn die ik bewonder, iemand die haar eigen tomaten kweekt en zonder enige moeite een salade of een heerlijk gerecht maakt. Rachel Khoo heeft nu al twee boeken op haar naam staan die me exact dat gevoel geven.

Eerder schreef Rachel Khoo Chez Rachel, over wat ze kookte in haar mini keukentje in Parijs. Dat is een heerlijk boek vol gemakkelijk te bereiden Franse recepten.

In dit nieuwe boek reist Rachel Khoo naar verschillende regio’s in Frankrijk om er streekrecepten vandaan te halen. Zo komt ze in Bretagne, Baskenland, Bordeaux, Provence, Baskenland en de Elzas. Overal haalt ze recepten vandaan die gebruik maken van de producten uit die streek of wat typisch is voor die regio, zoals de visrecepten uit Bretagne of de cannelloni uit Nice.

Prachtige foto’s van de gerechten, de streek en van Rachel zelf maken dit boek tot een plezier om door te bladeren en te lezen. De recepten zijn duidelijk en niet super ingewikkeld om te maken. Dat kan ook niet, want al deze recepten heeft Rachel ook weer uitgeprobeerd in haar keukentje in Parijs. Dat is voor mij een goede aanmoediging om in mijn keuken ook dingen uit te proberen.

Er zitten recepten in voor vlees- en visgerechten, vegetarische hapjes, koekjes, taarten (de chocoladetaart ga ik echt binnenkort maken), soepen en alles wat je maar zou willen maken. Mijn Franse keuken is wat mij betreft opnieuw een aanwinst.

Oorspronkelijke titel: My little French kitchen
Uitgegeven in 2013
Nederlandse uitgave: 2014 door Kosmos uitgevers
Nederlandse vertaling: Vitataal in Ferweer

Reacties

Populaire posts