Mijn balkon, lente 2015

De hele winter heb ik weinig tot helemaal niets aan mijn balkon gedaan. Ik had in de herfst de dode planten weggegooid en dat was het wel zo'n beetje.
De hele winter zag mijn balkon er zo uit:
Dit ziet er behoorlijk depressief uit, maar dit wordt ook verergerd door de mist en de regen de dag dat ik deze foto nam.

Enfin, eindelijk is de lente gearriveerd en de zomer komt er ook zo aan (op sommige dagen toch heel duidelijk!), dus ik popelde om iets aan mijn balkon te doen. Op een paar mooie dagen heb ik opgeruimd, de laatste planten die de winter toch niet hebben overleefd weggegooid, en heb ik gesopt.

Vorige week zaterdag zijn mijn moeder en ik naar het tuincentrum gegaan om plantjes te halen. Bovendien wilde ik een tafeltje en stoelen, omdat ik het lastig vind om elke keer als ik buiten wil zitten een stoel uit mijn werkkamer te moeten halen.
Ik was nog even bang dat ik de spullen niet in Hugo zou kunnen vervoeren, een C1 is tenslotte maar een kleine auto, maar de tafel zat in een platte doos want die moest nog gemonteerd worden en de stoelen pasten liggend op de achterbank.
Dit is een gezellig zitje, nietwaar? Zeker met dat leuke Geraniumpje op tafel.

In de hoek staan een Fuchsia, een Ereprijs en een klein Leeuwenbekje. Dat vind ik zulke leuke ouderwetse plantjes. En de ereprijs is prachtig blauw.

In de linkerhoek van het balkon, waar ik ook het zicht op heb als ik mijn woonkamer binnenkom, staan deze mooie planten. Een Fuchsia op stam in een Keulse pot, en op het stoeltje een grote bak met Petunia's. Dat stoeltje is eigenlijk niet mooi meer, maar met zo'n prachtige bak erop lijkt het nog bijzonder leuk.
Daarnaast staan nog een grote Lavendel en een kleine Cosmea. Wat de paarse bloemetjes rechts zijn, weet ik niet, maar lief zijn ze wel.

Ik heb besloten om dit jaar geen moeite te doen om groente en fruit te kweken. De afgelopen jaren heb ik mijn best gedaan, maar de opbrengst was uiteindelijk minimaal. Vorig jaar had ik 5 bonen, twee rijpe tomaten, een bes en een paprika die zo misvormd en eng was dat ik die eerlijk gezegd niet durfde te eten. Ik had geen zin meer in het gedoe en houd het voorlopig bij deze planten.

Ik hoop dat we in ieder geval een mooie zomer krijgen met zonnige dagen waarop ik lekker op mijn balkonnetje op mijn nieuwe stoelen kan zitten lezen, temidden van deze mooie planten.

Reacties

 1. Ziet er gezellig uit! En ja, als er vast een stoel staat ga je ook veel sneller zitten, ook voor een paar minuutjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, en voor een paar minuutjes sleep ik geen stoel naar buiten toe :-)
   Leuk hoor, al die plantjes!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Wat een verschil tussen de eerste en de andere foto's! Eigenlijk had je nog een boekje op de tafel moeten leggen ;-)
  Ik wens je in ieder geval een hele mooie zomer, daar buiten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, erg he, die eerste foto. Maar het weer lokte ook de hele winter niet aan om naar buiten te gaan en de boel goed op te ruimen. Gelukkig is het nu weer netjes en gezellig en ik heb al een aantal keren lekker buiten gezeten. Op naar een mooie zomer!

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Lekker vrolijk die bloemen op het balkon! Ik krijg helemaal zin om zelf ook aan de slag te gaan en mijn balkon wat meer op te vrolijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het ziet er heel erg vrolijk uit je balkon! Ik heb zelf ook een balkon en ga als het weer beter is meteen weer aan de gang. Ik heb er nu al zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk ook alweer uit naar het moment dat het dit jaar warm genoeg is om wat meer plantjes op mijn balkon te zetten! Heerlijk vooruitzicht.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts