Boekentip op zondag (9)

Inspecteur Konrad Sejer heeft in zijn verhoorkamer een kleine vrouw zitten. Ragna Riegel kan door een ongeluk alleen maar fluisteren, verder is ze verlegen en weinig opzienbarend. Ragna zit in de verhoorkamer omdat ze een verschrikkelijke misdaad heeft begaan, en naarmate het verhoor vordert, begrijpen we hoe Ragna tot de verschrikkelijke daad is gekomen.

De Noorse schrijfster Karin Fossum heeft een aantal bijzonder goede literaire thrillers geschreven. Bij haar gaat het altijd om de psychologie van de mensen die ergens toe komen, wat zijn hun beweegredenen en onder welke omstandigheden kan iedereen een moordenaar worden?

Konrad Sejer is een fijne constante in haar boeken, sympathiek en begrijpend en iemand die daadwerkelijk probeert om tot de kern van mensen te komen.

De fluisteraar is opnieuw een bijzonder goed boek van Karin Fossum, waarin ik in ieder geval pas op het einde begon te begrijpen hoe het werkelijk zat en ik eerdere aanwijzingen opeens ook in een ander licht zag. (altijd fijn als dat gebeurt)
Aanrader voor iedereen die nog een goed boek voor de vakantie zoekt.

Noorse titel: Hviskeren (2016)
Nederlandse uitgave 2017 door uitgeverij Marmer
Nederlandse vertaling: Lucy Pijttersen
Bladzijdes: 362

Reacties

 1. Wat een fijne tip! Dit soort boeken zijn heerlijk om in weg te duiken. Ik vind dat Ruth Rendell daar altijd ook heel sterk in was: je wist vanaf het eerste hoofdstuk wie het had gedaan en de spanning zat 'm in de vraag: hoe is dit kunnen gebeuren. Van Fossum heb ik nog niets gelezen, maar daar gaan we nu verandering in brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je haar andere boeken ook zeker aanraden, zoals Eva's oog, De duivel draagt het licht en Wie de wolf vreest.
   Ruth Rendell heeft zeker zeer goede boeken geschreven, al werden ze later toch wel wat minder (maar dat had PD James ook).

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts