Een middag met bloemen

Afgelopen zaterdag heb ik een van de leukste dingen van de zomervakantie gedaan; samen met vriendin heb ik een workshop bloemschikken gevolgd.

Ik had geen idee wat ik ervan kon verwachten we hadden het van te voren zelfs nog even over de bloemstukjes met oase, zoals onze oma’s die vroeger maakten. We besloten het maar over ons te laten komen en gewoon te genieten.

Nou, dat laatste is absoluut gelukt.

Workshop
De workshop werd georganiseerd door Bloomon, een bedrijf dat bloemen bezorgd en waar je je op kunt abonneren. Elke week wordt er een nieuwe boeket samengesteld met een aantal unieke en bijzondere bloemen. Van elke bloem zit er één in het boeket en bij het samenstellen is ook gekeken naar bloemen en takken van verschillende hoogte.

Deze bloemen zijn dus echt anders dan de traditionele boeketten die de meesten van ons wel kennen, met twee of drie soorten bloemen en groen blad als opvulling.

Maar zo’n bijzonder boeket met al die ongelijke bloemen mooi in een vaas te krijgen is nog best een kunst.

De workshop om dat te leren werd geleid door Lucinda, een bloemstyliste, die ons de basis uitlegde hoe je van een bos ongelijke en unieke bloemen een prachtig geheel op de vaas maakt. Ze was hierbij zo enthousiast, dat het onmogelijk was hier niet door aangestoken te raken. 

Na de uitleg over verschillende soorten bloemen (vorm, kleur en sfeer), en uitleg over de opbouw in de vaas, en zien hoe Lucinda haar boeket opmaakte, mochten we zelf met onze eigen bloemen aan de slag.
Lucinda vd Ploeg, die de workshop gaf
Dit was lastiger dan het leek. Je probeert namelijk om een mooie verdeling van kleuren en vormen te maken, met de basisprincipes in gedachten, maar het eindresultaat mocht er zijn! (al zeg ik het zelf)
Lege vazen en een scherp mesje stonden al voor ons klaar
De bloemen waren voornamelijk in de kleurencombinatie rood/roze met blauw/paars en in het boeket zaten onder andere een uienbloem, gentiaan, ridderspoor, een dahlia, montbretia, een palmblad, een papaverbol en nog een heleboel andere mooie bloemen, grassen en takken. Beslist geen standaard bosje!
Beginnen met je eigen bos bloemen, spannend moment!
Het frappante was dat, ondanks het feit dat we allemaal dezelfde bos bloemen hadden, ieders vaas er anders uitzag, omdat iedereen andere combinaties had gemaakt en de bloemen er in een andere volgorde in had gezet.
Mijn eindresultaat
Het was heerlijk om dat uurtje met de bloemen in de weer te zijn, het was ontspannend en leuk en het resultaat was een prachtig boeket dat we mee naar huis mochten nemen.

Bloomon
Na afloop kregen we nog uitleg over de werking van Bloomon en wie wilde, kon zich abonneren op de service. Dit was echter totaal niet opdringerig of pusherig, de mogelijkheid was er, dat was alles. Dat deed ook heel prettig aan (ik heb dat wel eens anders meegemaakt).

Even in het kort de werkwijze van Bloomon.
Om de zeven weken wordt er een thema vastgesteld en aan de hand daarvan stelt de hoofdstylist elke week een nieuw boeket samen. De combinatie van bloemen ligt dus elke week vast, daar kun je als klant geen invloed op uitoefenen.

Er zijn drie formaten, small, medium en large. Wij werkten die middag met het formaat medium en ik kan vertellen dat dit meer dan groot genoeg was. Eigenlijk voor mijn kleine eettafel net een slag te groot. Ik heb me dan ook opgegeven voor het formaat small!
Thuis op de eettafel.
Formaat medium is hier net iets te groot, zoals je kunt zien. 
Je kunt zelf aangeven of je elke week een boeket wilt krijgen, om de week, elke drie weken, of wat voor jou maar uitkomt. Ook is het mogelijk dat je een pauze inlast oid als het even niet uitkomt.

De bloemen komen rechtstreeks bij de kweker vandaan en zijn daarom extra vers en staan (als het goed is) behoorlijk lang.

Het enige dat een beetje lastig kan zijn, is dat ze een vast bezorgmoment hebben op de donderdagavond tussen 18.00 en 22.00. In Amsterdam en een aantal andere grote steden zijn er ook andere momenten, maar voor de rest van Nederland zitten we aan de donderdag vast.

Superleuk is dat je bij elk boeket een kaartje krijgt met wat extra informatie over een paar bloemen, dat geeft net even wat extra.
Extra informatie bij het boeket
En nee, ik heb geen aandelen in Bloomon, ik ben alleen superenthousiast over de gevolgde workshop en de prachtige bloemen die ik nu in huis heb. En ik verheug me op het nieuwe boeket dat in september zal komen. 
Meer informatie over Bloomon is HIER te vinden. 

Reacties

 1. Reacties
  1. Ja, het was heerlijk om te doen en elke keer als ik de keuken binnenloop geniet ik van die prachtige bloemen. Heel bijzonder!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Hoi Bettina, dat ziet er leuk uit! Ik ben niet zo'n bloemenmens, maar ik krijg zowaar zin om mee te doen. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, Erik, maar dat is ook het grappige van blogstukjes, je kunt soms een beetje meegenieten met iets dat je zelf niet zo snel zou doen! :-)

   Groetjes,

   Verwijderen
  2. Hoi Bettina, dat is inderdaad het leuke aan blogs van anderen. Bedankt ook dat je mijn blog weer op jouw lijst met blogs hebt gezet. Een aanzienlijk deel van mijn pageviews is altijd afkomstig van jouw blog. Groetjes, Erik

   Verwijderen
 3. Het lijkt me ook super om eens zo'n workshop te volgen. Ik ga snel eens kijken of Bloomon ook in Vlaanderen zit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou heel goed kunnen dat ze ondertussen ook in andere landen zitten, dat zou wel heel fijn zijn want de workshop was echt heerlijk om te doen.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts