Fietsen in Parijs

Bij welke tour dan ook,
deze kun je bijna niet missen 
Als je in een stad op vakantie bent, loop je waarschijnlijk heel wat af. Zo loop ik gemiddeld 15 kilometer op een dag als ik ergens ben, maar toch zie je in een stad te voet niet zo heel veel. Parijs bijvoorbeeld is een grote stad waar de afstanden langer zijn dan je denkt.

Als je een een langere afstand wilt afleggen, is de metro of de bus handig. Het nadeel hiervan echter is dat je ergens wel snel komt, maar weinig ziet.

Wil je toch een relatief grote afstand afleggen en tegelijkertijd veel zien, dan is een fietstocht een idee. In bijna alle grote steden kun je fietsen huren of fietstochten boeken en zo ook in Parijs.

Er zijn verschillende mogelijkheden; zo zijn er tochten langs de bekende highlights, tochten langs de onbekendere plekjes en ook zijn er mogelijkheden voor gezinnen met kinderen.

Ik heb een keer eerder met een schoolreis door Parijs gefietst en vond dat een geweldige ervaring, maar dan ben je vooral bezig met de vraag of je al je leerlingen nog bij elkaar hebt en zie je eigenlijk niet zo heel veel van de tocht zelf.

Als je echter voor jezelf fietst, dan is een fietstocht de ideale manier om meer van de stad te zien en als je met een gids gaat, weet je zeker dat het verkeer in Parijs geen enkel probleem vormt. Nu is fietsen in Parijs al wel een heel stuk gewoner dan pakweg tien jaar geleden. Er zijn fietspaden en Velibs te huur en je ziet meer mensen fietsen dan ooit tevoren. Maar het kan geen kwaad om te fietsen onder begeleiding.
Beeld van Picasso, voor kerkje van St. Germain
Op de woensdag dat we aankwamen hebben wij een tocht voor de volgende dag geboekt. Omdat we de grote monumenten wel een beetje kennen, gingen we voor de Geheimen van Parijs tocht, met Nederlandse gids.

De tocht begon om 15.00 uur en we waren met acht personen, plus een gids. We hadden stevige fietsen waar we goed op konden rijden. De tocht ging eerst richting de Eiffeltoren en daarna via allerlei weggetjes en straatjes door Saint Germain en het Quartier Latin, via de Notre Dame, langs de Seine weer terug naar de Arc de Triomphe.

Op allerlei bijzondere plekken stonden we even stil en vertelde onze gids allerlei wetenswaardigheden en anekdotes en halverwege was er een pauze waarin we met elkaar even iets hebben gedronken.
In deze universiteitstuin was het nu vrij toegang
en hier zat het even heerlijk om te pauzeren
De fietstocht zou drie uur duren, maar het was uiteindelijk vier en een half uur later dat we onze fietsen weer inleverden.
Leuke, stille pleintjes
Het was een fantastische ervaring, een van de hoogtepunten van onze trip. We hebben zo'n groot deel van de stad gezien en gefietst door prachtige stille stukjes en pittoreske straatjes, maar ook op de Boulevard Saint Germain en zelfs even op de Champs Elysées! (hoe gaaf is dat!)

Wij hebben onze tocht dit keer geboekt bij Baja tours (info hier) en dit beviel erg goed. Met school heb ik gefietst met Paris by Bike (info hier) en ook dit beviel erg goed. Ik kan beide aanraden als je ook een keer zoiets wil proberen.

Reacties

 1. Hoi Bettina, fietsen door Parijs, dat lijkt me prachtig. Ik heb ooit in Londen tijdens een vakantie op Trafalgar Square gefietst, maar dat was wel erg druk, naast zes rijen auto's. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat het in Londen ook heel druk was! Parijs is wel meer gewend aan fietsers dan enkele jaren geleden, maar het was nog altijd spannend op sommige plekken :-) Maar wel heel gaaf.

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Ik ben ook een groot voorstander van fietsen. Kan ook niet anders als je een jaar over de wereld hebt gefietst. Onder meer in Jakarta, Calcutta, Bangkok, Kuala Lumpur en Beijing. Ik durf Parijs ook wel aan maar heb daar nog nooit gefietst. Mooi stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wauw, wij vonden onszelf al heel stoer met fietsen over de boulevards in Parijs, maar het kan nog pittiger! En wij reden met een gids, dat scheelde ook al. Ik neem mijn hoed voor je af!

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ja, het was echt geweldig leuk om te doen en we hebben zoveel moois van Parijs kunnen zien!

   Groetjes,

   Verwijderen
 4. Wat een leuk idee zeg. Wij gaan ook meestal lopen als we in een stad zijn maar in een grote stad kun je dan inderdaad maar een beperkt deel 'doen'. Goed om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen, en Baja tours schijnt in heel veel steden te zitten, met fietstochten én soms ook met wandeltochten.

   Groetjes,

   Verwijderen
 5. Ha wat tof :) Dit heb ik ook gedaan met mijn zusje en mijn moeder, met een Nederlandse gids. Het was een beetje eng maar wel erg leuk om zo de stad te ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gaaf he, wij vonden het echt een heel fijne ervaring en zó leuk! Een prima manier om de stad te verkennen.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts