Planten-paradijs

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen doet iedere medewerker zijn of haar best om alles er zo authentiek en zo verzorgd mogelijk uit te laten zien. Niet alle huisjes in het complex zijn opengesteld, maar ook daar hangen gordijntjes voor de ramen én staan er bloemen en planten in de vensterbank om het geheel een bewoond uiterlijk te geven.

Bij toeval stuitten wij op de plek waar die planten verzorgd worden: Jos' planten paradijs. En een klein paradijsje was het. In deze kas werden ouderwetse planten als graslelies, geraniums, en citroengeraniums gekweekt en verzorgd.

Om de zoveel tijd worden de planten in de museumhuizen gewisseld met die uit de kas, die fris en gezond zijn en kunnen de planten uit het museum weer bijkomen in de kas. Met deze roulatie zijn er altijd mooie, verzorgde planten in de vensterbanken te zien en dit draagt enorm bij aan de mooie indruk die het museum maakt.

Ik had met alle plezier een hele middag in dit kasje doorgebracht met het verpotten en vertroetelen van planten, maar ons korte bezoek was ook al heel fijn.
Dank aan meneer Jos dat we mochten binnenkijken en dat hij ons wilde vertellen waar hij mee bezig was!


Reacties

Populaire posts