Vier Agatha Christies

Kort gleden las ik een nieuwe verhalenbundel van Agatha Christie, Autumn Chills, met twaalf verhalen vol sfeer, perfect voor de herfst.

Autumn chills is onderdeel van een nieuwe serie van uitgever Harper Collins, en in deze serie zijn nog drie boeken te vinden; Midwinter Murder, Sinister Spring en Midsummer Mysteries. Een boek voor elk seizoen dus! 

In Autumn Chills is de connectie met de herfst soms wel wat vaag. Ik begrijp niet helemaal waarom een verhaal als Triangel at Rhodes erbij zit, waar Poirot lekker vakantie viert op Rhodos. De sfeer is goed en het verhaal is uitstekend, maar herfst? :-) 

Dit mag echter de pret niet drukken, want ik vond het een heel fijne bundel. 

Het zijn leuke uitgaves, mooie hardbacks die samen een leuke serie vormen. 

De originele verhalenbundels van Agatha Christie zijn niet allemaal in het Nederlands verschenen, of soms verschenen verhalen in nieuw samengestelde bundels. Dit zorgde ervoor dat ik een aantal verhalen niet kende, omdat die niet in de Nederlandse bundels zaten. 

In een nieuw samengestelde bundel zijn er altijd verhalen die je wel kent, maar in dit geval ook een paar meer onbekende verhalen, waardoor de bundel zeker de moeite waard is.  Bovendien vind ik het gewoon leuk om zo'n mooi uitziende serie in mijn Christie-verzameling te hebben staan.

Ik heb de hele serie in huis, maar jullie begrijpen dat ik de andere drie delen nog niet heb gelezen, ik wacht hiermee keurig tot het juiste seizoen!

Reacties

Populaire posts