De verleidelijke Italiaanse keuken, Cristina Bottari

Opnieuw een Italiaans kookboek, want daarvan kun je er nooit genoeg hebben naar mijn idee. Wat je alleen op het verkeerde been zet is de titel van dit boek, de Nederlandse uitgever heeft namelijk de oorspronkelijke titel veranderd en daar de ondertitel van gemaakt. In dit boek gaat het namelijk om de recepten van ‘la nonna’, recepten van grootmoeder. Geen idee waarom dat zo nodig ‘verleidelijk’ genoemd moet worden, maar misschien hopen ze zo meer mensen aan te trekken.
Maar goed, dat terzijde.
Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken met oa. antipasti, voorgerechten, hoofdgerechten met vlees en vis, toetjes, groenten etc. De recepten worden duidelijk beschreven en zijn over het algemeen goed te maken, al zijn er soms wat ingrediënten die je misschien op het platteland van Italië heel gemakkelijk kunt krijgen, maar waarschijnlijk hier iets minder. Duidelijke en mooie foto’s geven aan hoe de ingrediënten en hoe het gerecht eruit ziet. Af en toe zijn er verhaaltjes met herinneringen aan gerechten of de keuken van ‘la nonna’, met prachtige foto’s uit vroegere tijden.
De verleidelijke Italiaanse keuken, recepten van la Nonna’ is een fijne aanvulling voor iedereen die van Italiaans koken houdt.

Reacties

Populaire posts