De planten groeien

Hoewel het weer niet heel erg meewerkt, ik kan me namelijk niet voorstellen dat die enorme hoosbuien van de laatste weken goed zijn voor de planten, heb ik sinds een paar dagen toch een paar leuke resultaten in mijn 'moestuintje in potten' op het balkon.
De boontjes waren natuurlijk al gegroeid, maar nu hangen er ook echt boontjes aan, die ik eerstdaags kan oogsten.
Boontjes
De paparika en de tomaat zijn ook al verder dan ze vorig jaar waren. Ik heb twee potten, en één pot doet gek genoeg nog weinig, maar in de andere pot zitten zowel al heel kleine groene tomaatjes, en een groen vruchtje dat een paprika gaat worden.
Tomaatjes (de groene bolletjes in het midden) met een bloeiende courgette op de achtergrond.
Een beetje moeilijk te zien, maar dat groene bolletje in het midden moet een parika gaan worden
De courgettes bloeien prachtig en ik hoop dat daar snel iets meer te zien is. In de aubergine, die heel mooi paars heeft gebloeid, zag ik opeens een paars bolletje, het begin van een echte aubergine.
Nu maar hopen dat de zon weer een beetje terugkomt en de warmte, want ik denk dat dat mijn plantjes en mijn oogst alleen maar ten goede kan komen. Ik vrees dat het met alleen maar regen bij deze mooie beloftes blijft.
Afwachten dus maar.

Reacties

  1. Ik denk dat het goede weer er net op tijd aan komt! (vanaf maandag). Veel water in het begin schijnt wel erg goed te zijn. Nu de zon om verder te groeien! Leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts