Yoga doen met rugpijn

Door je rug gaan en twee weken later van de trap vallen doen je rug over het algemeen geen goed, zoals ik uit ervaring (helaas) kan vertellen. Dank zij uitstekende fysiotherapie voelt mijn rug een heel stuk beter en de pijn is grotendeels weg, maar ik moet wel oppassen.

Ik had na de kerstvakantie, in het nieuwe jaar, weer met mijn yogalessen willen beginnen. Voor de kerstvakantie heb ik een paar keer verstek moeten laten gaan ivm allerlei omstandigheden, dus ik had er erg veel zin in om weer goed te beginnen. Helaas, door mijn rug zit de les er op dit moment even niet in.

Maar houdt dat in dat ik helemaal geen yoga kan doen? Nee, als ik goed oppas kan ik zeker een aantal oefeningen goed doen. Voorover buigen is geen goed idee, en door de enorme bloeduitstorting na de valpartij is plat op mijn rug liggen ook nog even geen optie. Staande oefeningen en oefeningen waarbij ik op mijn buik lig kunnen echter wel heel goed. Deze dagen ben ik dus voorzichtig op mijn matje bezig met de boom (evenwicht, altijd goed), de krijger (in allerlei varianten) en de cobra. Deze laatste is zelfs een oefening die mijn fysiotherapeut heeft aanbevolen, dus die is zeker goed voor mijn rug.
Op deze manier ben ik toch bezig met yoga, voel ik me beter en is het ook nog goed voor mijn rug. En gelukkig heb ik gisteren te horen gekregen van de fysiotherapeut dat ik volgende week weer naar yoga les kan, als ik maar voorzichtig doe met vooroverbuigingen.

Reacties

Populaire posts