De schaduw van de wind, Carlos Ruiz Zafón

Barcelona in de jaren vijftig. De kleine Daniel Sempere wordt door zijn vader meegenomen naar een bijzondere plek. Het zogenaamde ‘Kerkhof der Vergeten Boeken’, waar hij één boek mag uitzoeken. Daniel kiest het boek ‘De schaduw van de wind’, geschreven door Julián Carax. Dit boek maakt een enorme indruk op hem en hij wil meer te weten komen van de schrijver. Maar de schrijver blijkt een groot mysterie te zijn en zijn boeken zijn bijna niet meer verkrijgbaar; een geheimzinnige man die zichzelf naar de duivel noemt, heeft de meeste exemplaren verbrand.
Daniel gaat toch op zoek naar informatie over Julián Carax en geholpen door de kleurrijke Fermín komt hij terecht in een verhaal vol wendingen en allerlei bijzondere mensen die allemaal met elkaar verbonden blijken te zijn.

De schaduw van de wind’ is het eerste deel van de serie die Carlos Ruiz Zafón schrijft over Barcelona. Ik heb dit boek vier jaar geleden voor de eerste keer gelezen, maar nu ik deel 2 en 3 ook in de kast heb staan wilde ik dit eerst herlezen om weer helemaal te weten waar het over gaat. Ik heb er opnieuw van genoten, van de verschillende draden van het verhaal die allemaal uiteindelijk samen komen, de kleurrijke personages, de tragiek en de humor die elkaar zo mooi afwisselen en het beeld van Spanje onder Franco. ‘Het spel van de Engel’ en ‘De gevangene van de Hemel’ ga ik hier heel snel achteraan lezen. Wat een heerlijk idee.

An English version of this review can be found HERE

Reacties

Populaire posts