Pech onderweg

Autorijden vind ik persoonlijk heerlijk om te doen. Het gevoel van vrijheid dat ik kan gaan waar en wanneer ik maar wil, lekker met een muziekje kan meeblèren en geen last heb van andere mensen (over het algemeen). Ik vind autorijden leuk.

Deze vreugde is er wel op gebaseerd dat de auto het doet.

Vorige week had ik echter een probleem. Ik kwam terug van de richting Arnhem en ik had opeens een flakkerend rood lampje op het dashboard. Dat had ik een keer eerder gehad en toen ben ik ermee naar de garage geweest die me vertelde dat er niets aan de hand was. Daar vertrouw ik dan ook op, want ik ga ervan uit dat mijn garage meer van auto’s weer dan ik.

Nu was er blijkbaar toch iets aan de hand, want het lampje werd steeds vaker rood en bleef uiteindelijk rood. Angstig hield ik dat lampje in de gaten, met een half oog op de motorkap om te zien of daar geen rook onderuit kwam of iets dergelijks. Lekker rijden deed het niet, maar ik hoopte toch nog thuis te kunnen komen. IJdele hoop natuurlijk. Eerst viel de verwarming uit en daarna begon de motor een beetje te stotteren. Dat was het moment dat ik de auto aan de kant heb gezet. Gelukkig ben ik lid van de ANWB en die was snel genoeg gebeld. Dat ik toch behoorlijk van slag was bleek wel toen de meneer vroeg of ik ook telefonisch bereikbaar was en ik zei dat ik dat niet wist omdat ik mijn telefoon niet meer kon vinden. Tsja.

Gelukkig hebben ze daar vaker met die bijltje gehakt en die meneer was heel geruststellend. Dat mocht ook wel, want ik stond langs de nogal drukke A12. Waarom er op zondagavond om zes uur ’s avonds zoveel mensen bij de weg zijn is mij een raadsel, maar het was druk. Zo druk dat ik eigenlijk niet de auto uit durfde om achter de vangrail te gaan staan.

Enfin, na zo’n 25 minuten kwam er een auto van de Wegenwacht met een zeer vriendelijke meneer. Hij wilde me even slepen naar een parkeerplaats onderaan de afslag, zodat hij iets rustiger kon kijken. Gesleept worden is een aparte ervaring kan ik zeggen, maar dank zij de uitleg van de wegenwachtmeneer ging het wel goed.

De thermostaat bleek kapot te zijn en na wat ingrepen kon ik wel verder naar huis rijden. Ik heb wel deze week de garage gebeld zodat de thermostaat vervangen kon worden, maar ik heb wel een andere garage genomen dan dan die waar ze me vertelden dat een rood lampje niets betekende!
Gelukkig maar dat die meneer van de wegenwacht meer verstand van zaken had. Dus voor de meneer van de wegenwacht die zondag 3 februari rond half zeven iemand met een kapotte thermostaat heeft geholpen langs de A12, dank u wel, u was geweldig!

Reacties

 1. Hoi Bettina,
  Rode lampjes leiden tot ellende, niet negeren dus. Met een oranje lampje kun je wel doorrijden.
  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof dat ik alleen maar hoopte dat het lampje ook weer uit zou gaan!
   Gelukkig ben ik toch op tijd gestopt, en is ergere schade voorkomen. Een volgende keer zal ik zeker eerder stoppen.

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts