Nieuwe, tweedehands boeken

Lang leve de kringloopwinkel, ik kan niet anders zeggen. Hier in de stad staat een vrij grote, met een grote boekenafdeling. Hier kun je niet altijd iets vinden, maar als je goed rondkijkt, kun je toch regelmatig een paar schatten tegenkomen. Vorige week in de vakantie was ik even langsgeweest, ten eerste om een paar tassen boeken te brengen (ik had weer even goed opgeruimd) en ten tweede natuurlijk om te kijken of ik zelfs iets leuks kon vinden. Ik kan zeggen dat ik goed geslaagd ben en heel voldaan weer naar huis ben gegaan.
Ik heb de volgende boeken gevonden:

De gifhouten bijbel van Barbara Kingsolver. Ik kom haar naam regelmatig tegen en heb ook wel eens met een boek van haar in mijn handen in de boekhandel gestaan. Nu kan ik met deze uitproberen of haar schrijfstijl me aanspreekt.

En de zon gaat op van Ernest Hemingway. Leuk voor de verzameling en het lijkt me een mooi verhaal.

Long song van Andrea Levy. Dit boek speelt zich af op Jamaica tijdens en na de afschaffing van de slavernij.

De god van kleine dingen van Arundhati Roy, winnares van de Bookerprize van 1997. Een tijdje geleden dus en ik kende deze titel wel, maar heb het boek nog nooit gelezen. Een boek dat zich afspeelt in India vind ik meestal interessant, dus ik heb hoge verwachtingen.

En tot slot retour Nairobi van Agnes Sommer, over een vrouw die naar Nairobi verhuist en vertelt over haar belevenissen.

Vijf mooie boeken die me stuk voor stuk erg aanspreken en die me mooi en interessant lijken. Ze zien er keurig uit en in totaal heb ik hier slechts 8 euro 80 voor betaald. Kijk, daar word ik nu helemaal vrolijk van.

Reacties

 1. Mooie oogst!
  De gifhouten bijbel vond ik geweldig. Hopelijk beleef je er net zoveel plezier aan als ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook, het boek spreekt me enorm aan, in ieder geval!

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts