La dolce vita, Tessa Kiros

Een paar weken geleden besprak ik een Italiaans kookboek dat vooral basic was (de titel zei het al, Bill’s Italian basics). De nadruk lag op de recepten, met een goede foto’s van de gerechten en een paar mooie sfeerfoto’s en wat korte anekdotes. Het boek dat ik nu bespreek zit aan het complete andere eind van het kookboeken spectrum; La dolce vita van Tessa Kiros zit barstensvol sfeer, met foto’s van oude linnenkasten en naaidozen, serviezen en voorraadkasten met potten en flessen olie en ingemaakte groenten.

La dolce vita is een ode aan de Italiaanse vrouwen die altijd hun kennis over koken en het huishouden hebben doorgegeven aan hun dochters, zodat elke generatie weer kon genieten van zelfgemaakt brood en heerlijke pastaschotels.

Zelfgemaakte olie en azijn, ingemaakte groenten, brood, lekkere hapjes, pasta, groentegerechten, lekkere desserts en nog veel meer recepten komen aan bod. De recepten zijn over het algemeen goed te maken, want de instructies bij elk recept zijn duidelijk. Zo begint elk recept met een paar tips om het nog lekker te maken of de bereiding gemakkelijker. Helemaal fijn is dat bij elk recept een foto van het gerecht staat.

La dolce vita is denk ik wel een typisch vrouwelijk boek; van de hele opmaak, de insteek en de foto’s tot het roze fluwelen leeslint, maar de recepten zijn heerlijk en dat is het allerbelangrijkste.

Kortom, een kookboek om van te genieten, zelfs al zou je er nooit één recept uit klaarmaken. J

Originele titel: Limoncello and linen water
Uitgegeven in: 2012
Nederlandse uitgave: 2012 door Terra Lannoo BV
Nederlandse vertaling: Kitty Schuurbiers

Reacties

Populaire posts