Vooruitblik: boeken herfst 2014

In de komende weken komen een aantal interessante boeken uit, of zijn net uitgekomen. Dit zijn de boeken die mij zijn opgevallen voor de komende tijd en die op mijn verlanglijstje staan. Wat niet wil zeggen dat ik ze allemaal zal kopen het moment dat ze uitkomen. Ik wilde dat dat mogelijk was, maar helaas strekt mijn portemonee niet zover. Toch zullen er van deze lijst zeker een aantal de weg naar mijn boekenplanken vinden.
Let op, de aangegeven data staan nooit 100% vast, het kan soms voorkomen dat de publicatie van een boek enige dagen of zelfs weken verschuift.

Literatuur:
net verschenen: Marina bellezza, Silvia Avallone
Een nieuw boek van de schrijfster van Staal. Ook in dit boek staat een vriendschap tussen twee meisjes centraal.
15 september
Nachtwegen, Gajto Gazdanov
Een boek van de schrijver van 'Het fantoom van Alexander Wolf' en 'Een avond bij Claire' komt hier uit. De beide uitgevers die Alexander Wolf samen hebben gepubliceerd, werkten ook samen voor dit boek, dat bestaat uit korte verhalen als ik het goed begrijp.
10 oktober
De huisgenoten, Sarah Waters
Na verschillende historische romans die zich afspelen in de 19e eeuw of rond Tweede Wereldoorlog, speelt dit nieuwe boek zich af in de jaren '20, en moeten de hoofdpersonen omgaan met de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog.

 
Klassiekers
4 september
Misdaad en straf, Fjodor Michailovitsj Dostovjevki
Deze bekende Russische klassieker komt opnieuw uit, voor slechts 15 euro. Daarvoor kun je het boek niet laten liggen!
 
20 september
Afscheid van de wapenen, Ernest Hemingway
Een van de bekendste boeken van Hemingway, waarin hij zijn avonturen beschrijft tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen hij als jonge ambulance chauffeur aan het Italiaanse front aanwezig was. Zijn ervaringen hier hebben diepe indruk op hem gemaakt.
 
Thrillers
9 september
De zoon, Jo Nesbo
Geen nieuwe Harry Hole, maar ik denk dat er ook geen nieuwe in die serie meer zullen komen, zo na 10 boeken. Dit boek gaat over een man in de gevangenis die een samenwerking aangaat met een inspecteur van politie, omdat ze allebei de ware toedracht van een bepaalde moord te weten willen komen.
4 november
Orion, Deon Meyer
Geen boek met Bennie Griessel in de hoofdrol, maar waarschijnlijk wel net zo spannend als de boeken in die serie.
 
Fantasy
9 september
De boeken van Fitz en de nar/deel I De moordenaar van de nar, Robin Hobb
Een vervolg op de prachtige series 'De boeken van de zieners' en 'De boeken van de nar'. Het speelt zich enige jaren later af, als Fitz na lange tijd weer iets van de nar hoort. De andere twee series behoren tot mijn absolute fantasy favorieten en ik ben heel benieuwd naar deze opvolger.
 
Biografie
17 september
Mijn leven, ieri oggi, domani, Sophia Loren
De Italiaanse diva en filmster wordt deze maand 80 jaar (binnenkort meer over Sophia Loren) en in het kader daarvan verschijnt deze maand haar autobiografie, over haar veelbewogen leven. Lijkt me zeer interessant!

Reacties

 1. Hoi Bettina, is de nieuwe uitgave van Misdaad en straf een nieuwe vertaling? Ik heb lang geleden alle delen van Dostojevski uit de Russische bibliotheek van van Oorschot gelezen. Destijds was ik er van onder de indruk, maar nu zal ik ze waarschijnlijk niet meer gauw herlezen, met uitzondering misschien van de broers Karamazov, dat een jaar of 10 geleden prachtig opnieuw vertaald is. Misdaad en straf is mijn op een na favoriete boek van Dostojevski. Het boek is ook verfilmd met een rol voor Ben Kingsley als inspecteur die Raskolnikov ondervraagt, maar die film vond ik niet zo bijzonder. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erik, ik heb even gekeken of ik dat kon vinden, maar dat zag ik nergens staan, ik weet dus niet of het een nieuwe vertaling is. Het wordt uitgegeven door Van Veen klassiek, misschien dat dat jou meer informatie geeft?
   Jammer dat de film tegenviel, Ben Kingsley is anders altijd wel goed voor een goede film.

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Ha Bettina, opvallende outsider (voor jou dan) vind ik het fantasy-boek van Robin Hobb. Ik had niet verwacht dat jij die serie ook gelezen zou hebben (en ook nog heel goed vond). Ik vond ze ook erg goed en wil dit vervolg ook zeker een keer lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb heel lang heel veel fantasy gelezen, nu wat minder, maar voor mij zijn de 'Zieners' en de 'Nar' de mooiste series ooit op dit gebied.
   Het eerste boek, toen nog uitgegeven als Moordenaarsleerling, kocht ik toen ik nog student was. Ik had toen weinig geld en een maand te weinig geld om de telefoonrekening te betalen. Mijn ouders leenden me toen geld, en ik heb de rekening contant bij het postkantoor betaald (gut, toen had je nog postkantoren). Ik had een tientje over en in plaats van dat terug te geven, heb ik er dit boek voor gekocht. Ik zou me er een beetje voor moeten schamen, aan de andere kant heeft het me wel een van de mooiste series ooit gebracht, dus wat dat betreft is het dat waard geweest. :-D
   Ik ben dus heel benieuwd naar deze nieuwe serie.

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Ja zeg kom ik er net achter dat ik de 'Narrenboeken' helemaal niet gelezen heb! Dat waren de Boeken van de Zieners. Die waren ook heel goed ;-)
  Ik heb de Narren dus nog ongelezen staan.....past helemaal bij mijn net gepubliceerde blogpost....;-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dan heb je nog wat moois in het vooruitzicht. Ik persoonlijk vond namelijk de serie van de Levende schepen niet zo mooi, maar de Nar is even mooi als de Zieners!

   Groetjes,

   Verwijderen
 4. De autobiografie van Sophia Loren en Marina bellezza lijken me mooie boeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij ook, ik denk dat dat twee boeken zijn die vrij snel aangeschaft zullen worden, samen met de Gazdanov en de Hobb. :-) Heerlijk vooruitzicht,

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts