Vooruitblik: Tentoonstellingen zomer 2016

De zomervakantie komt er bijna aan, misschien heb je je vakantieplannen al klaar, maar ook in eigen land is er meer dan genoeg interessants te zien. Deze zomer zijn er een paar bijzondere en leuke tentoonstellingen, die een bezoek meer dan waard zijn. 

Rijksmuseum (hier)
In de tuinen van het Rijksmuseum in Amsterdam zijn elk jaar bijzondere beeldhouwwerken te zien en deze zomer zijn dit de beelden van de Italiaanse kunstenaar Guiseppe Penone.
Er zijn 25 beelden, zowel oude als nieuwe in het Rijkmuseum te zien. Zeven hiervan staan binnen, de rest staat in de beeldentuin.

Voor Guiseppe Penone is de natuur (bomen!) een belangrijke inspiratiebron en daarin vooral de manier waarop in de natuur alles verandert met de tijd.
10 juni 2016- 2 oktober 2016 
Guiseppe Penone

Hermitage (hier)
Een tentoonstelling die niet alleen deze zomer te bewonderen is, maar een flink aantal maanden, is Catharina de Grootste in de Hermitage in Amsterdam.

Een zeer diverse tentoonstelling met meer dan 300 objecten, variërend van haar kunstwerken, japonnen, juwelen, tot meubels en andere gebruiksvoorwerpen. Het is aan Catharina de Grote te danken dat de Hermitage zo’n grote kunstverzameling heeft opgebouwd.

De tentoonstelling schenkt niet alleen aandacht aan haar lange regeringsperiode, maar ook aan haar leven en persoonlijkheid.
Een bijzondere tentoonstelling waar ik persoonlijk heel snel naar toe zal gaan!
18 juni 2016- 15 januari 2017 
Catharine de Grote
Beurs van Berlage (hier)
In de Beurs van Berlage in Amsterdam is nu de tentoonstelling The art of Banksy te zien, met 85 kunstwerken, nagebouwde Londense straten en zelfs het nagebouwde atelier van Banksy. Op deze manier ontstaat er een overzicht van het werk van deze bijzondere streetart-artist, die met zijn kunst en bijzondere acties altijd probeert om mensen aan het denken te zetten.
18 juni 2016-30 september 2016
Kunst door Bansky
Museum Kranenburgh (hier)
De kunstenaar Constant was lid van het KunstenaarsCentrum Bergen en exposeerde hier met Karel Appel en Corneille eind jaren ’40.

Voor hem was een schilderij geen bouwsel van kleuren en lijnen, maar een dier, een nacht, een schreeuw, een mens , of dat alles tezamen.

Zo’n 25 hedendaagse kunstenaars van het KCB maakten kunstwerken die geëxposeerd worden in het museum Kranenburgh in Bergen, met deze mooie uitspraak en het Cobra-verleden van Constant als inspiratie.
19 juni 2016 – 18 september 2016 
José van Tubergen, Poort naar de nacht
Catherijneconvent (hier)
Herman Pleij heeft naar eigen inzicht een mooie en diverse tentoonstelling in het Catharijneconvent in Utrecht mogen samenstellen, met de vrije hand in de stukken van het museum. 

De zomer van Herman Pleij is persoonlijk en vol anekdotes en laat een nieuwe kant zien van veel prachtige stukken uit de collectie, waaronder schilderijen, beelden en boeken.
8 juli 2016 - 4 september 2016

Eerder schreef ik over de tentoonstelling die in de lente al zijn begonnen, en een aantal hiervan zijn ook nog tot na de zomervakantie te zien. Meer informatie kun je HIER vinden

Reacties

 1. Dank voor de tips, Bettina, en een fijne vakantie toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Kees, ik moet nog een twee weekjes en dan heb ik eindelijk vakantie (lang jaar!).
   En graag gedaan, ik vind het altijd leuk om te kijken welke tentoonstellingen de museua hebben :-)

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Giuseppe Penone! dat lijkt me zeer de moeite waard. dank voor de tip! en geniet van je tentoonstelling-bezoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, Kim! Penone's beelden lijken me ook bijzonder mooi en de moeite waard.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts