Koninklijke zorg op zondag

Enige dagen geleden las ik het nieuwsbericht dat de Zweedse prinses Sofia een medische cursus heeft gedaan, zodat ze nu in een ziekenhuis aan de slag kan. Ze is één van de vele Zweden die dit doet om het reguliere zorgpersoneel te kunnen ontlasten.

Prinses Sofia is niet de enige prinses die deze stap heeft gezet, tijdens de Eerste Wereldoorlog volgden Tsarina Alexandra en haar twee oudste dochters, de grootvorstinnen Olga en Tatiana een Rode Kruis opleiding, waarna ze in een Militair Hospitaal aan de slag gingen.
Tsarina Alexandra en grootvorstin Olga aan het bed van een gewonde soldaat

Ze hebben hier niet alleen een beetje op de zaal geflaneerd en bloemen geschikt, maar hielpen ook  bij amputaties en andere operaties en de dagelijkse verzorging van de soldaten.
Tsarina Alexandra en haar twee oudste dochters, grootvorstinnen Olga en Tatiana in hun uniform. 

Goed voorbeeld doet goed volgen, dus ik zou zeggen: prinsessen te over in Nederland en ik ben benieuwd hoe zij zich zullen inzetten in deze tijden van crisis.

Reacties

  1. Reacties
    1. Nee, dat was sinds gisteren iets geks op blogger, veel blogs hadden er last van dat er zomaar afbeeldingen verdwenen waren. Ik heb ze nu weer terug kunnen plaatsen, dus als het goed is, zie je ze nu!

      Groetjes,

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts