Tentoonstellingen op dit moment

Eén van de dingen die ik de afgelopen weken echt heb gemist, waren de tentoonstellingen en de musea.

Sinds deze week zijn de musea weer open, maar hoe zit het met de tentoonstellingen die bezig waren of gepland stonden toen de lockdown begon?

Hieronder een verre van volledig overzicht van een aantal musea en hun tentoonstellingen op dit moment. Je ziet dat veel tentoonstellingen die bezig waren verlengd zijn, en een aantal die zouden komen, een of twee jaren zijn uitgesteld.

Hermitage in Amsterdam: tot september 2020 is de tentoonstelling Juwelen nog te zien, daarna zal de nieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders komen.

Van Gogh museum: Ook de tentoonstelling In the picture wordt verlengd en hier kun je nog tot 30 augustus 2020 naar toe.

Rijksmuseum: Caravaggio en Bernini kunnen nog tot 13 september 2020 bewonderd worden.

Singer museum in Laren is nog een maand langer dicht, vanwege een verbouwing. Maar vanaf 30 juni tot 23 augustus 2020 is hier nog Spiegels van de ziel te zien. 

In de tussentijd is van 1 juni tot 29 november in de tuin van het museum een prachtige tentoonstelling te zien van het werk van de Larense beeldhouwer Pépé Grégoire. Hij heeft voor zijn bijzondere werk de Singer-prijs van dit jaar gekregen en het museum heeft een werk van hem aangekocht voor de collectie. 


Kunstmuseum in Den Haag (voorheen het Gemeentemuseum), hier is nog tot 6 september 2020 de tentoonstelling over Breitner en Israels te bewonderen.

Rijksmuseum van Oudheden in Leiden: Vanaf 1 juni is hier de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn te zien, met meer dan driehonderd voorwerpen die een beeld geven van de grensstreek die de Rijn was en waar Romeinen en Germanen elkaar ontmoetten en waar de Romeinse soldaten met hun gezinnen soms jarenlang woonden. In deze tentoonstelling krijgen we een goed beeld van het dagelijks leven langs de grens en de vele persoonlijke voorwerpen brengen je zonder moeite terug naar het verleden.

Drents museum in Assen is nog altijd de tentoonstelling Barbizon van het noorden te zien, dit duurt tot 13 september 2020. De tentoonstelling over de archeologische schatten van Armenie komt in april 2021 en de tentoonstelling met de werken van Frieda Kahlo is uitgesteld naar oktober 2021

Dordrecht museum. De tentoonstelling Pioniers van het modernisme is zoals het er nu uitziet, uitgesteld naar april 2022.

Let op: alle musea moeten zich houden aan de regels van het RIVM. Check dus de websites van de musea om te zien aan welke regels je je moet houden en hoe de kaartverkoop in het werk gaat. In de meeste gevallen zul je van tevoren een ticket moeten boeken en rekening moeten houden met een tijdslot.

Reacties

 1. goed om te weten, van Armenië en Kahlo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad! Ik kom eind augustus/begin september weer met een overzicht van nieuwe tentoonstellingen. Eens kijken wat er dan allemaal komt.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts