Rijden in een wagentje

Paarden wachten op een rit op de Markt
Soms ben je op vakantie ergens en dan kun je er niets aan doen, iets kan nog zo toeristisch zijn, je wilt het toch meemaken. Dit overkwam ons in Brugge. Op de eerste dag vielen ons al de koetsjes op met paarden, waarmee je een ritje door de stad kon maken. 

Omdat het best prijzig is, hebben we er heel lang over geaarzeld, maar de tweede dag zijn we toch overstag gegaan. (het was té leuk om niet te doen). 

We reden met het paard Kazimir, dat we vanaf dat moment beschouwden als 'onze Kazimir', en als onze vriend (zo gaat dat soms). 

De rit begint op de Markt van Brugge en duurt in totaal een half uur. Halverwege stop je bij het Begijnhof, waar het paard vijf minuten kan rusten en te eten en te drinken krijgt. 

Er zijn meerdere koetsen in Brugge en voor elke koets zijn er zeven paarden. Een paard werkt één dag, en daarna kan het paard zes dagen uitrusten. In het hoogseizoen werkt een paard een halve dag voor het gewisseld wordt en doet dan twee halve dagen per week. Als het boven de 30 graden is, zijn er geen ritten, want dat is voor de paarden niet te doen. 

De rit gaat door het oude centrum van Brugge, langs eeuwenoude gebouwen en bruggen, met mooie doorkijkjes en mooie uitkijkjes. Geweldig om de stad ook op die manier te zijn en we namen ons meteen voor om een deel van de route die middag opnieuw te doen, maar dan te voet. 

Het leek alsof Kazimir wist waar hij langs moest en hij nam de smalste straatjes en bochtjes met groot gemak. Kortom, Kazimir was geweldig!

Het was echt superleuk om te doen en wij hebben ons er uitbundig mee vermaakt. Kazimir rules. 


Kazimir bij de rustplaats, hij had net gegeten en gedronken


Opstapplaats: De Markt van Brugge. 

Duur van de rit: 30 minuten met 5 minuten pauze halverwege bij het Begijnhof

Prijs: 70 euro per rit, niet afhankelijk van het aantal passagiers

Reacties

 1. Kazimir is geweldig en heeft ons zonder problemen door de mooie binnenstad van Brugge gereden. Mooie foto's!
  groetjes. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar Kazimir zal dan door het oude centrum van Brugge zijn gelopen of hij heeft er ineens aardig de pas in gehad :) Maar leuk! Ik heb de beste herinneringen aan Brugge omdat ik daar verloofd ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begreep je opmerking eerst niet, maar zie nu dat ik het over Brussel heb :-) Nee, zo hard liep Kazimir niet!! Ik heb het verbeterd (zo suf van me).
   Mooie herinnering ook voor jou aan Brugge (niet Brussel).

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts