Nieuwe boeken voor de herfst

De boeken en Corrado, die niet echt onder de indruk is.
Of alleen maar hoopt dat die stapel niet bovenop
hem valt, dat kan ook.
De afgelopen tijd heb ik een aantal nieuwe boeken gekocht, sommige met korting, andere in de ramsj, andere gewoon helemaal nieuw. De komende herfstmaanden (en waarschijnlijk ook de wintermaanden) heb ik een paar heerlijke boeken om naar uit te kijken.
Welke liggen er op de stapel?

Bovenaan ligt de nieuwe thriller van R.J. Ellory, Een inktzwart hart. Ik heb al zijn vorige boeken en ik vind hem erg goed, dus ik was heel blij dat dit boek vorige week is uitgekomen. Ik verwachtte in de winkel grote stapels, maar er was alleen dit exemplaar. Volgens de mevrouw van de winkel werd hij toch niet zo heel veel verkocht. Iets dat mij (en haar) zeer verbaasde, maar goed, ik heb in ieder geval mijn boek. Ik ben hier al in begonnen en het is opnieuw erg goed, maar ik had ook niet anders verwacht. De bespreking hiervan zal snel volgen.

Harvest van Jonathan Crace. Ik heb goede dingen over dit boek gehoord en het lijkt me erg mooi, nu hoop ik maar dat ik het ook daadwerkelijk mooi vind!

Dan Het hart van alle dingen van Elizabeth Gilbert. Ik heb van haar Eten, bidden, beminnen gelezen en ik vind haar schrijfstijl leuk. Dit boek trok me vanaf het allereerste moment dat ik het zag. Ik probeerde het nog te weerstaan, maar nadat ik de eerste twee pagina's had gelezen én een kortingsbon had, ben ik toch maar overstag gegaan.

Winterdood van Rennie Airth. Dit is het laatste deel in de trilogie over politieinspecteur John Madden. De beide andere delen heb ik ook en dit deel kwam ik toevallig tweedehands tegen (in perfecte conditie). Dit speelt zich af tijdens WOII in Londen.

Vergeten koninkrijken van Norman Davies. Hier word ik vrolijk van, en dat mocht de afgelopen tijd ook wel weer. Een heerlijk, goed geschreven en erudiet werk van een uitmuntende historicus over de verschillende rijkjes die nu niet meer bestaan.

De biografie van keizer Hadrianus van Anthony Everitt. Ik heb ook andere boeken van Everitt en ik vind hem prettig schrijven. Ik vind het ook leuk om meer over deze keizer te weten te komen.

Onderop de stapel ligt Bloed en woede van Michael  Burleigh, dit is een geschiedenis van het terrorisme, van de nihilisten in Rusland die bommen naar de tsaar gooiden, via de Rode Brigades naar het moslimterrorisme nu. Op de een of andere manier word ik van zo'n boek ook wel vrolijk. Het ziet eruit als het soort fijne non-fictie geschiedenis waar ik erg van kan genieten, in ieder geval. (en dat kom je dan tegen voor 10 euro in de ramsj, leuk hoor!)

Reacties

 1. Een hele fijne stapel leesvoer. Ik probeerde probeerde het nog te weerstaan. Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een mooie stapel. Ik heb het boek van Elizabeth Gilbert ook gekocht. Ben erg benieuwd naar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik ben benieuwd hoe jij het boek vindt. Ik hoop het in de herfstvakantie te lezen.

   groetjes,

   Verwijderen
 3. Bedankt voor de tips. "Vergeten koninkrijken" zet ik in ieder geval op mijn lijstje. Kreeg ook 5 sterren van de Volkskrant, zag ik.

  Overigens jammer dat je niet meer de boeken vermeld die je op dit moment leest, dat vond ik altijd wel gezellig.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat ik je een tip heb kunnen geven, Wim. Wat de boeken die ik nu lees betreft, dan komt binnenkort wel weer terug, maar de afbeeldingen op mijn computer begonnen heel gek te doen, dus heb ik het even verwijderd. Misschien komt het zelfs vandaag weer terug of anders ergens in de komende tijd (als de computer weer normaal doet).
   Leuk om te horen in ieder geval.

   groetjes,

   Verwijderen
  2. Ik word op mijn wenken bediend, zie ik ;)

   De problemen met de afbeeldingen worden waarschijnlijk niet veroorzaakt door je computer. Google/Blogspot heeft de afgelopen weken enkele wijzigingen doorgevoerd. Ik heb gemerkt dat veel bloggers (waaronder ikzelf) hiervan hinder ondervonden.

   Groetjes,

   Verwijderen
  3. I aim to please! :-)

   Mijn computer doet een beetje gek met afbeeldingen, maar het is wel een opluchting te horen dat niet alles aan mijn computer ligt en dat google gewoon wat gekke dingen heeft. Dank je wel,

   groetjes,

   Verwijderen
 4. Lekker stapeltje Bettina! Als ik nu zo naar buiten kijk, was je precies op tijd ;-)
  Het boek van Gilbert kon ik ook niet weerstaan, ik heb het in de engelse ebook versie gekocht.
  Over Harvest, één van de Booker genomineerden, heb ik net een heel goed stuk in de Groene Amsterdammer gelezen. Lijkt me erg goed, maar al die andere genomineerden ook! (a.s. dinsdag wordt de winnaar bekend gemaakt).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad weer om te lezen, hoewel ik deze middag vooral 'Luther' op dvd zit te kijken, heerlijke serie. Maar meer dan genoeg leuke boeken op voorraad, een fijn idee.
   Fijn te horen ook dat je goede dingen over Harvest hebt gehoord, ik ben benieuwd wie de Booker prize gaat winnen.

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts