Once upon a time (2011-)

Er was eens, met die woorden beginnen alle sprookjes, alle goede sprookjes tenminste.

Emma Swan krijgt op haar 28e verjaardag bezoek van een jongetje, Henry, die zegt haar zoontje te zijn. Hij vraagt haar mee te komen naar zijn woonplaats, het stadje Storybrook, waar alle inwoners onder een vloek leven. In werkelijkheid zijn ze namelijk sprookjesfiguren, alleen kunnen ze zich dat niet herinneren. Het is de Boze koningin, nu Henry’s pleegmoeder en burgermeester van het stadje. Ondanks haar twijfel gaat Emma met Henry mee en merkt dat er inderdaad heel wat mis is in het stadje. Zo kan niemand de stad verlaten en regeert de burgermeester met een ijzeren greep. Emma en Henry proberen samen om de vloek te verbreken en de Boze koningin te verslaan.

Op een knappe manier worden in Once upon a time sprookjes en het verhaal van nu door elkaar geweven. Elke aflevering wordt van één van de sprookjesfiguren duidelijk wat er is gebeurd en hoe zijn of haar verhaal in elkaar zat, terwijl Emma en Henry dichter bij de oplossing komen. In de sprookjesverhalen zie je de klassieke sprookjes terug, vaak met wat originele wendingen. Repelsteeltje (geweldige rol van Robert Carlyle), die in Storybrook Mr. Gold de pandjesbaas is, is van alle figuren wel een van de meest interessante. Maar Emma (Jennifer Morrison) is ook een fijne hoofdpersoon die genoeg problemen heeft van zichzelf, maar verder een krachtige vrouw is die rechtvaardigheid hoog in het vaandel heeft staan.

Ik houd wel van dit soort series die werkelijkheid en sproojesachtige/magische wereld met elkaar vermengen. Ik heb dan ook erg genoten van seizoen 1 van Once upon a time en ik ben erg blij dat serie 2 nu wordt uitgezonden op Net5, elke woensdagavond om 20.30.

Reacties

Populaire posts