Chez Rachel, Rachel Khoo

Zoals ik vorige week al schreef, houd ik ervan om kookboeken te lezen. Kookboeken bevatten meer dan alleen recepten, tegenwoordig zie je ook prachtige foto’s en vertellen ze ook een verhaal, brengen ze een bepaalde sfeer over.
Op de BBC had ik het kookprogramma van Rachel Khoo gezien en dat sprak me erg aan. Toen ik hoorde dat er ook een kookboek van haar was, was ik verkocht, die moest ik hebben.

Rachel Khoo is een Engelse die op een gegeven moment naar Parijs is gegaan om een cursus te doen aan de Cordon Bleu school. Daarna heeft ze allerlei dingen gedaan zoals werken in een kookboekhandel, kookles geven en twee kookboeken schrijven.
Op een gegeven moment wilde ze een kookboek schrijven over de Franse keuken, maar de recepten moesten dan wel uitgeprobeerd worden. Daarom opende ze het kleinste restaurant van Parijs, twee stoelen aan één tafel in haar kleine appartementje. Alle gerechten kookte Rachel in haar piepkleine keukentje, waar ze twee kookplaten had en een klein oventje.

Rachel in haar kleine keukentje in Parijs
Als je denkt aan Frans koken denk je al snel aan ingewikkeld en moeilijk, maar de recepten van Rachel laten zien dat dit absoluut niet het geval hoeft te zijn. Het zijn Franse gerechten met een gemakkelijke twist die niet uren in de keuken of tientallen ingrediënten vereisen. Het nodigt echt uit om te koken, niet alleen als je eens ingewikkeld wilt doen in een weekend, maar ook door de week. Tenslotte, als Rachel dit alles kon maken in haar kleine keukentje, kan ik het zeker maken in mijn keuken. Je kunt hier recepten vinden voor een picknick, snelle snacks, gemakkelijke diners en zoetigheden.
Rachel zelf is een plaatje om te zien en het hele kookboek is een en al inspiratie en sfeer. Kortom, ik ben er dolblij mee.

Originele titel: The little Paris kitchen
Uitgegeven in 2012
Nederlandse uitgave: 2012 Kosmos uitgevers
Nederlandse vertaling: Vitataal, Ferweerd

Reacties

 1. Hoi Bettina, ik heb verschillende kookboeken in de kast staan, maar ik kijk er eigenlijk nooit in. Ik ben ook een beetje een luie kok. Hoewel ik goed kan koken sta ik eigenlijk nooit langer dan 30 minuten in de keuken. Ik wil je een heel eenvoudig recept geven voor een fantastische tomatensoep.
  Ingrediënten: beetje olijfolie, een gesnipperde ui, kg tomaten en een beetje bouillonpoeder naar smaak.
  Je fruit de ui in de olijfolie. In blokjes gesneden tomaten toevoegen en een half uurtje laten pruttelen. Bouillonpoeder naar smaak toevoegen en even met een staafmixer erdoor voor een mooie structuur. Als je het helemaal perfect wilt doen dan gooi je er nog wat blaadjes verse basilum door. Gegarandeerd een succes. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor dit recept, Erik. Ik heb het opgeschreven in mijn schrift met recepten onder 'Eriks tomatensoep'. Volgend weekend ga ik het uitproberen en zal zeker laten weten hoe het is gelukt!

   groetjes,

   Verwijderen
 2. Ik had het boek al zien staan in de winkel, lijkt me idd een leuk boek. Ik ben zelf bezig met die 15 minuten maaltijden van Jamie, daar heb ik ook al heel wat lekkers uit gehaald. Groet, Koen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rachel zal je dan ook leuk vinden, denk ik zo. Zelf houd ik helaas niet zo van Jamie, maar zijn recepten kunnen best goed zijn :-)

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts