Lekker lezen? Lekker koken!

Een paar van de kookboeken waar ik op dit moment
inspiratie uit haal.
Ik houd erg van kookboeken en heb een redelijke verzameling. Het grappige is dat ik wel de kookboeken graag lees, maar er eerlijk gezegd kook ik er in de praktijk niet zo vaak uit, gek genoeg. De tijd ontbreekt me vaak en ik denk er vaak ook niet om. Nu ik bezig ben met goed gezond eten en afvallen, heb ik meteen een nieuw voornemen nieuw leven ingeblazen. Ik ben sinds vorige week van plan om elk weekend een nieuw recept uit te proberen.

Zo heb ik al Pasta Puttanesca gemaakt (waarbij je er snel achterkomt wanneer Spaanse peper teveel Spaanse peper wordt), eieren in een kommetje en champignons in bladerdeeg in de oven. Ik begin hier enorm veel plezier in te krijgen. Vorige week heb ik een paar nieuwe dingen voor de keuken aangeschaft, zoals wat nieuwe messen, een nieuwe garde, pollepels en een nootmuskaatrasp. Ik had bij de supermarkt namelijk nootmuskaatjes gekocht in nootmuskaatvorm. En dan heb je zo’n schattig raspje nodig om dat te kunnen gebruiken. Ik kan er niets aan doen, ik word blij van een nootmuskaatrasp J.

Ik vind het leuk om in de kookboeken te kijken welk recept ik komend weekend ga maken, waarschijnlijk iets uit mijn nieuwe kookboek Chez Rachel, waarvan volgende week een bespreking volgt. Heerlijk, zo’n nieuwe hobby.

Reacties

  1. Reacties
    1. Morgen maak ik opnieuw de eieren in een kommetje, aangezien die vorige week een beetje maf werden. Ik hoop het nu goed te krijgen. Volgende week iets met aardappel en kaas in de oven. Dat ziet er in ieder geval heerlijk uit op de foto,

      groetjes,

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts