Yoga op zondag 5/19

Een aantal jaren geleden deed ik behoorlijk veel aan yoga, maar op een gegeven moment werd dat minder. De laatste keer dat ik les heb gehad was in het begin van 2017. Af en toe pakte ik nog wel mijn matje er even bij, maar dit werd ook minder en minder. Ik heb de mat uiteindelijk in de kast opgeborgen.

De laatste tijd begon het toch weer te kriebelen. Ik had geen zin om opnieuw les te nemen, maar wel om zelf weer bezig te zijn. Ik heb mijn mat dus uit de kast gehaald en sinds een paar dagen doe ik weer oefeningen. 

Grappig om te merken dat je sommige dingen niet verleert, zoals de manier van ademhalen. Dit ritme was er vanaf de eerste seconde weer. Even wat moeilijker was het om de juiste manier van het opbouwen van een houding weer goed te doen. Maar dit is een kwestie van wennen en herinneren. En gewoon een goed boek erbij gebruiken. Ik ben weer teruggekeerd naar het eerste boek dat achttien jaar geleden kocht en dat me altijd nog het beste bevalt. 

Mijn doel is om minstens drie keer per week op de mat te staan. Als je weer begint is het goed om een doel te hebben, maar je moet daarbij niet overdrijven omdat je dat waarschijnlijk toch niet haalt en dan van pure frustratie snel weer stopt. 

Ik ben voorlopig weer begonnen en ik hoop mijn gematigde doel vast te kunnen houden, zodat yoga weer een onderdeel wordt van mijn week. 


Reacties

 1. Heel goed! Ik doe sinds twee jaar weer regelmatig thuis yoga. Eerst meerdere keren per week ongeveer 20 minuten en nu alweer een hele tijd elke dag een half uur. Ik ben heel gemotiveerd, want het verlicht mijn pijnklachten aanzienlijk , en vind het daarom geen enkel probleem om er mee door te gaan. Ik kijk er inmiddels al naar uit elke dag. Hopelijk kom jij ook in een goed ritme waardoor het je geen moeite kost om het vol te houden. Zet'm op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, yoga kan zoveel bieden en je echt beter laten voelen. Ik hoop dan ook dit gematigde schema vol te houden en het eventueel langzaam op te voeren. Ik heb er echt weer behoefte aan om de voordelen en al het positieve van yoga weer te ervaren.
   Wat ontzettend fijn en goed dat jouw thuispraktijk je zoveel baat brengt!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Ik doe mee en ga ook op zoek naar een fijn yogaritme!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, wat goed! Dan kunnen we elkaar aanmoedigen!

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Ik heb op mijn sportschool op dinsdagavond een yogales en meestal kom ik daar heerlijk uit de kreukels weer vandaan. Alle opgedane spanning en verkeerde houdingen van een werkdag is dan uit mijn spieren verdwenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn hé? Het is allerlei opzichten zo goed om te doen, zowel voor je lichaam als je geest. Heerlijk om dat zo te voelen!

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts