The undoing (2020)

Grace Fraser heeft haar leven goed voor elkaar. Ze komt uit een rijke familie in New York, heeft zelf en succesvolle carriere als therapeut en ze is gelukkig getrouwd. Haar echtgenoot Jonathan is een kinderoncoloog en hun zoon Henry doet het goed op een elitaire school. 

Voor de school moet er een veiling georganiseerd worden om geld in te zamelen en Grace zit in de oudercommissie. Eén van de andere vrouwen in de commissie, Elena, is nieuw en komt overduidelijk van een andere achtergrond dan de andere vrouwen. De enige reden dat haar zoon op de school zit, is vanwege een studiebeurs. Grace doet echter haar best om Elena welkom te heten en haar op haar gemak te stellen. 

Tijdens de avond van de veiling lijkt Elena ergens door van streek te zijn en ze vertrekt vroeg. Jonathan vertrekt ook vroeg omdat hij naar een patientje moet. 

De volgende ochtend echter is Elena vermoord en is Jonathan nergens te bereiken. Het perfecte leven dat Grace had, valt uiteen als steeds meer leugens naar voren komen en Grace een keuze moet maken om Jonathan te geloven of te accepteren dat hij misschien een moordenaar is. 

The Undoing speelt perfect met de leugens die mensen aan elkaar vertellen, maar ook de leugens die mensen zichzelf wijsmaken. 

Jonathan (Hugh Grant) en Grace (Nicole Kidman)

Grace is een therapeute die haar clienten helpt om de waarheid over zichzelf te zien, maar is niet in staat om dit bij zichzelf te doen. Ze wil ook heel graag geloven dat haar charmante echtgenoot de waarheid spreekt, maar doet hij dat? Tijdens de zes afleveringen is alles mogelijk. Is Jonathan de dader, of misschien Grace zelf, welke rol heeft de vader van Grace gespeeld en hoe zit het met de echtgenoot van Elena zelf? En is die zoon wel helemaal zuiver op de graat? Op een gegeven moment verdacht ik iedereen. 

Nicole Kidman en Hugh Grant spelen hun rollen bijzonder goed. Van Nicole Kidman had ik niet anders verwacht (al is ze hier ongelofelijk mooi), Hugh Grant laat zien dat hij heel wat meer in huis heeft dan alleen maar stuntelige Engelsman spelen. 

De sfeer van upperclass New York wordt goed getroffen en ook het privilege dat in deze kringen bijna onvermijdelijk is. De mooie huizen, locaties en natuurlijk de garderobe van Grace zijn om van te watertanden. 

Naast Nicole Kidman en Hugh Grant die beiden geweldig zijn, zijn er nog meer goede acteurs in deze serie. Donald Sutherland speelt de vader van Grace en hij doet dit perfect als iemand die er geen enkele moeite mee heeft om zijn macht te gebruiken om zijn familie te beschermen. Noma Dumezwini speelt Haley Fitzgerald, de advocate die je je alleen kunt veroorloven als je geld genoeg hebt. En in andere bijrollen zijn er nog meer bekende acteurs te zien, zoals Lily Rabe en Douglas Hodge. 

Er is veel kritiek geweest op de laatste aflevering en het einde, en ik zal hier verder niets over zeggen om geen spoilers te geven. Ik vond het drama in de rechtbank goed uitgespeeld zoals je in zo'n situatie in een Amerikaanse serie verwacht en ik had zelf geen moeite met het einde. 

The Undoing is een vakkundig gemaakte serie, met een spannend plot en goede acteurs en verder is het een plaatje om naar te kijken. Kortom, zes afleveringen heerlijk vermaak. 

Reacties

 1. Bedankt voor de tip. Een pasr uur heerlijk vermaak is nooit weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zes afleveringen genieten, tenminste, dat was het voor mij :-)

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. klinkt ook een beetje als Big Little Lies?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en dat vond ik dus zo'n heerlijke serie (wacht, ik ga snel nog even de muziek van die reeks opzetten!)

   Verwijderen
  2. David E. Kelley heeft beide series geschreven, en dat is wel te merken. Big Little Lies was een fijne serie, dit ook. En Nicole Kidman is geweldig :-) (maar is dat mijn persoonlijke opvatting).
   Als je Big Little Lies leuk vond, zal je waarschijnlijk deze serie ook kunnen waarderen, maar er zijn dus mensen die het einde niet goed vonden. Dus houdt daar rekening mee! :-)

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Het is alweer even geleden dat ik deze miniserie heb gezien maar mij staat ook bij dat ik vijf afleveringen genoten heb en na de laatste aflevering nogal teleurgesteld ben achtergebleven. Dat neemt niet weg dat die eerste vijf afleveringen toch nog de moeite waard zijn. Een serie om paranoïde van te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik las dat meer mensen het einde teleurstellend vonden. Ikzelf had dat idee niet, maar ik kan het me wel voorstellen.
   En op een gegeven moment is iedereen verdacht!
   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts