Toch op reis (nou ja, vanuit je luie stoel)

Ik mis mijn stedentripjes enorm, de paar dagen die ik regelmatig even in een andere stad doorbreng, zorgen ervoor dat ik uitrust en energie krijg. Ik geniet van het reizen er naar toe, van het ronddwalen in een stad en proberen je de sfeer en de ligging een beetje eigen te maken. Ik zit op bankjes en kijk naar mensen, ik bezoek musea, parken, botanische tuinen en maak heel veel foto's. En ik geniet met volle teugen. 

Helaas, op dit moment is het niet mogelijk en wordt het afgeraden om de Meivakantie naar het buitenland te gaan. Ik ga er dus vanuit dat het ook nog wel even duurt voor ik weer in een nieuwe heerlijke stad rondloop, of juist een oude bekende begroet en thuiskom. 

Maar ook hier zijn kleine substituten voor te vinden, ik heb een paar geweldige kanalen ontdekt waar ik helemaal blij van word. Er zijn namelijk op verschillende plekken in de wereld webcams, die regelmatig uitzenden. 

Op I love you Venice op Youtube zijn er meerdere webcams in Venetie die bijna 24 uur per dag uitzenden vanaf verschillende plekken in de stad. Mooie barok muziek erbij en je kunt rustig kijken naar de bootjes die in real-time over het Canal Grande varen, de rust van de Lagune aan de noordkant ervaren of mensen door een straatje in Dorsoduro zien lopen. Er is hier ontzettend veel te zien en ik kijk bijna elke dag wel even naar de lagune of naar een andere mooie plek, al is het maar tien minuten. 


Een andere site met webcams van mooie plekken op de wereld is Skyline Webcams. Hier zijn onder andere webcams in Rome op het Piazza Navona, de Spaanse Trappen en het Pantheon te vinden. Maar ook allerlei andere plekken in de wereld, van steden tot stranden. Voor ieder wat wils. 

Een laatste ontdekking deed ik op Youtube met het kanaal Art Vision TV waar je wandelingen door Parijs maakt. Geen commentaar of achtergrondmuziek, alleen iemand met een camera die wandelt door verschillende buurten in Parijs, zodat je even mee kunt lopen en kunt genieten van Parijs, al zit je thuis op de bank. En zolang ik niet zelf naar Parijs kan, is dit even een goed alternatief. 


De twee fimpjes die ik hier plaats, zijn een livestream naar Venetie en een wandeling in Parijs, maar ik heb geen idee hoe die doorkomen als het artikel geplaatst is. Het kan zijn dat ik ze dan moet verwijderen. Ik hoop echter dat ze kunnen blijven staan zodat jullie zelf kunnen zien hoe leuk dit is. Voor mij is dit echt de redding op dit moment!

Reacties

 1. Het werkt! De filmpjes en links doen het. Geweldig leuk, bedankt voor het delen. Natuurlijk niets fijner dan ter plekke de sfeer proeven en de temperatuur voelen, maar het is een leuk alternatief in deze tijd. Hopelijk kunnen we snel weer op reis.
  Sterkte en een fijn weekend. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, fijn dat het werkt! (moet je altijd maar even afwachten). En ja, een goed alternatief tot we weer zelf de sfeer daar kunnen proeven.

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. En als je weer eens mag reizen, kom dan eens Brussel of Leuven verkennen, dat zou ik echt leuk vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat zou ik ook heel erg leuk vinden! We gaan een plan maken als er weer wat mogelijk is! (kijk, en een leuk vooruitzicht helpt ook al mee om de Corona blues er een beetje onder te houden).

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts