Een nieuw gezichtspunt

Soms zit je vast en moet je een zaak even van een andere kant bekijken. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar het volgende verhaal helpt mij daar bij.
Er was eens een man die woonde in een klein huisje in het dorp met zijn vrouw, zes kinderen, schoonmoeder, een koe en een stuk of wat kippen. Het was een enorme herrie, iedereen had wat te zeggen of wilde iets kwijt en de man werd er gek van. Hij ging naar de pastoor en vroeg wat hij kon doen en de oplossing van de pastoor was heel simpel: ‘Koop een geit.’ De man was opgelucht en ging meteen naar de markt om een geit te kopen.
Nu had hij in huis zijn vrouw, zes kinderen, zijn schoonmoeder, een koe, een stel kippen en een geit. Er was nog meer herrie dan daarvoor en de man werd er gek van. In wanhoop ging hij opnieuw naar de pastoor en beschreef de chaos bij hem thuis. De pastoor hoorde het aan en zei ‘De oplossing is simpel; verkoop de geit.’ De man ging naar de markt en verkocht de geit. En toen hij thuis kwam, merkte hij hoe heerlijk rustig het thuis was, met alleen maar zijn vrouw, zes kinderen, schoonmoeder, de koe en de kippen, maar in ieder geval zónder het gemekker van die geit.
Af en toe moet je jezelf eraan herinneren dat je de geit moet verkopen.

Dit verhaal, met een kleine aanpassing van mij, komt uit Judith Lasater, ‘Living your yoga’, pagina 37.

Reacties

Populaire posts