Boekenplankjes op kleur


Je ziet wel eens in een duur woonblad of op internet een foto van een kamer waar in de boekenkast alle boeken op kleur zijn gesorteerd. Ik verbaas me hier altijd over, want ik vraag me af of je ooit wel één boek terug kunt vinden, maar sommige mensen vinden dat blijkbaar geen bezwaar.
Deze foto kent waarschijnlijk iedereen wel, ik heb de foto HIER gevonden.
Er is zelfs een bedrijf Books by the foot, waar je kunt opgeven hoeveel meter je nodig hebt en welke kleuren, en dan krijg je de boeken aangeleverd. Boeken zijn dan niet langer vertrouwde vrienden die je goed kent en waar je van houdt, lijkt mij, maar alleen maar onderdeel van een design.
Enfin, ik had geen zin om al mijn boeken op kleur te sorteren, maar voor de grap heb ik toch eens een avondje besteed aan het creeeren van plankjes met verschillende kleuren. Ik wilde vooral eens zien wat voor combinaties hier uit zouden komen. Het resultaat is best heel aardig, maar zoals ik al zei; ik zou nooit al mijn kasten zo doen, ik zou niets meer terug kunnen vinden denk ik.
Zie hier het resultaat:Reacties

 1. Leuk! Inderdaad lijkt het me dat je nooit meer wat terugvindt, maar het staat wel heel leuk.

  Ik heb trouwens wel eens een challenge gedaan waar één van de categoriën een bepaald kleur boek was, bijv.: lees de komende maand een boek waarvan de cover overwegend rood is. Best een grappig criterium.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een heel leuk criterium om boeken te lezen, per maand een andere kleur.

   Ik zou ook nooit meer iets terug kunnen vinden, maar ik had wel een avondje behoorlijk lol om dit te doen, ik heb me er erg mee vermaakt.

   Verwijderen
 2. Het stáát wel erg mooi. Maar met boekenliefde heeft het weinig te maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt leuk he? Maar nee, als het alleen nog gaat om het design en niet om de boeken...

   groetjes,

   Verwijderen
 3. ik vind het prachtig, mijn boeken hebben enige tijd op kleur in de kast gestaan, maar ik vind het ook prettiger om boeken van één auteur bij elkaar te hebben staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het idee om series en boeken van één auteur uit elkaar te halen vind ik ook niet zo heel fijn. Ik heb soms boeken van één auteur op verschillende plekken staan omdat de boeken zelf in verschillende categorieen vallen (roman en biografie bijvoorbeeld) maar om de boeken op zes verschillende plekken te hebben staan omdat de bandjes van kleur verschillen zou voor mij niet handig zijn.

   Verwijderen
 4. Hoi Bettina, elke foto heb ik vergroot om de titels en schrijvers van jouw boeken te lezen, dus ook bij mij is dat toch een iets meer doorslaggevend criterium dan de kleur ;-), maar het plaatje is leuk. Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts