Nieuwe boeken

Ondanks het feit dat ik mezelf had beloofd de rest van dit jaar geen nieuwe boeken meer te kopen, heb ik dat natuurlijk wel gedaan.

Wat aanbiedingen en wat kortingsbonnen en dan valt het nog wel mee. Tenminste, dat vertel ik mezelf om het goed te praten dat ik mijn belofte aan mezelf heb gebroken. Maar wat heb ik gekocht?

Ten eerste heb ik de nieuwe van Joanne Harris gekocht 'De zoetheid van perziken'. Het is het vervolg op 'Chocolat' en 'Rode schoenen' en die vond ik beide erg leuk, dus ik ben heel benieuwd naar deze.

Ten tweede heb ik 'De jongen die demonen zag' van Carolyn Jess-Cooke. Judith had er laatst een lovende bespreking van die me erg aansprak, en ik houd wel van boeken die zich in Noord-Ierland afspelen.

Dan ligt er 'A streetcat named Bob' van James Bowen. Een verhaal over een man die op straat leeft en die een kat tegenkomt. Waargebeurd en hartverwarmend zonder sentimenteel te zijn. Tenminste, zo is me dat beloofd!

Ook ligt de twee boeken van Cecelia Ahern op de stapel, namelijk 'One hundered names' en 'The gift'. Ik hoop dat ik deze net zo mooi vind als het vorige boek dat ik van haar heb gelezen 'If you could see me now'.

'Dingen die niemand weet' van Alessandro d'Avenia. Een boek dat me weer een schoolvoorbeeld van 'Mooie Italiaanse roman' lijkt.

De laatste aanwinst is 'Gone girl' van Gillian Flynn. Anna had er zo'n enthousiaste bespreking van en ergens anders had ik ook goede dingen gelezen, dus die wilde ik per se zelf hebben.

Ik beloof hierbij geen boeken meer te kopen voor de rest van dit jaar, en dan ga ik nu zonder schuldgevoel lekker genieten van deze prachtige nieuwe boeken. Wat een luxe.

Reacties

 1. Lekker stapeltje weer! Moeten we je ernstig toespreken als je je belofte breekt? ;-)
  Ik probeer me te houden aan mijn boeken-investeringsstop, dus ik heb via reserveringen een stapeltje uit de biep aangelegd. Waaronder ook Gillian Flynn, maar dan in vertaling.
  Morgen zet ik even een update op de blog met mijn biep-stapeltje. Ik ben nu vrij tot na de kerst, dus ik hoop nu weer wat meer te lezen dan de afgelopen tijd....
  groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd naar je biebervaringen. En ja, houd me maar in de gaten wat betreft de nieuwe boeken!

   groetjes,

   Verwijderen
 2. Dag Bettina,

  Bij deze wil ik je bedanken voor het leuke kaartje dat je stuurde voor de boekbloggersuitwisseling! Ook de bladwijzer zit nu al in het boek dat ik aan het lezen ben en je tips zijn erg leuk. Wat Cecelia Ahern betreft heb je helemaal gelijk, haar boeken zijn leuk. Ik zie dat je ook haar laatste boek hebt gekocht, ik moet er maar eens in beginnen denk ik zo.
  Hopelijk heb je mijn kaartje al gekregen.
  Veel leesplezier,
  Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Katrien, dank je wel voor je reactie, wat leuk. Jouw kaartje (met leuke boekenlegger) is vandaag aangekomen, dus dank daarvoor!

   groetjes,

   Verwijderen
 3. Oh, Bettina, hoe kón je? Nou ja, eigenlijk kan ik dat wel zien... dit zijn gewoon hele mooie boeken, dus hoe kon je niet? ;-)

  Ik vond De jonge die demonen zag heel erg mooi, ik hoop jij ook. De zoetheid van perzikken heb ik wel, maar nog niet gelezen, de eerdere twee boeken vond ik ook erg goed. Gillian Flyn - die wil ik ook. Cecilia Ahern - deze ken ik niet, maar over het algemeen vind ik haar boeken erg leuk.

  Veel plezier met de stapel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd naar 'De jongen die demonen zag', ik zal zeker laten weten wat ik ervan vond.
   En ja, als boeken zo hard roepen, wat moet je anders dan ze kopen?

   groejes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts