Van alles wat

Soms heb je van die kleine dingetjes die allemaal niet echt een blogje op zichzelf verdienen, vandaar dat ik ze maar in één blogpost samen vat.

Thee
Ik drink niet zo heel veel koffie, maar wel vrij veel thee. Toen Lipton met de Russische Earl Grey kwam, kon ik mijn geluk niet op. Lekkere thee, met een Rusissche connectie. Waarom de thee Russisch zou moeten zijn weet ik niet, maar lekker vind ik het, dus dit is de thee die ik altijd drink. Vorige week waren er opeens leuke theeblikjes te koop in de supermarkt, voor de Russische, de Maroc en de Green Asian elk een apart blikje. Ik kon het natuurlijk niet laten en heb de Russische gekocht. Ongelofelijk leuk! (kijk, hier word ik nu heel blij van)Kerstliedjes
Op de radio spelen ze bijna niets anders meer en als ik nog een keer dat verschrikkelijke kerstnummer van die vreselijke Mariah Carey hoor dan stort ik mijzelf uit het raam. Gelukkig is er ook nog goede kerstmuziek, en mijn grote favoriet is dan toch 'Fairy tale of New York' van The Pogues met Kirsty MacGoll. Het is het bittere verhaal van twee mensen die eens lang geleden verliefd waren, maar elkaar nu niet meer uit kunnen staan.

Voedselbank
Als we het dan toch over Kerst hebben, dan kan dit er ook bij. Helaas is het zo dat ook in ons land sommige mensen de steun van de voedselbank nodig hebben. Zeker in deze maand kan die hulp goed gebruikt worden. Maar de voedselbanken zitten ook verlegen om produkten. Ik weet niet of het in elke stad zo geregeld is, maar hier staat op zaterdag de voedselbank in de supermarkt met de vraag of je een aantal produkten extra wil kopen die je vervolgens afgeeft aan de medewerkers van de voedselbank. Zij maken hier pakketten van die uitgedeeld worden aan de mensen die het nodig hebben. Je kunt zoveel of zo weinig extra produkten kopen als je je kunt veroorloven. Je zou er ook over na kunnen denken (een deel van) je kerstpakket weg te schenken. Een beetje onze welvaart delen, dat is toch mooi.

Reacties

 1. Wat leuk, die thee en die blikjes! Die heb ik nog niet gezien in mijn Appie terwijl ik juist de thee extra goed bekeken heb toen ik een kerstpakketje aan het samenstellen was. Misschien komt het nog.

  Bij ons zijn gaat de voedselbank niet langs de supermarkten voor zover ik weet. Wel een prima idee natuurlijk! Trouwens, als de supermarkten zelf de spullen die toch niet goed blijven tot na de Kerst ook zouden doneren, zou dat niet fantastisch zijn? Ik hoop dat sommige dat inderdaad (mogen) doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die blikjes waren bij de Vomar, ik weet niet of Appie ze ook heeft.

   Ik denk dat de winkels heel wat zouden kunnen doneren, maar misschien doen ze dat ook al wel, dat is natuurlijk ook mogelijk. Laten we het hopen in ieder geval,
   groetjes,

   Verwijderen
 2. Mmmm, die Russische thee ga ik zeker eens proberen (dit in tegenstelling tot de muziek van Mariah!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle muziek van Mariah is verschrikkelijk, maar haar kerstnummer is het allerergst wat mij betreft.
   Deze thee is lekker, (vind ik dan!)

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts