Nieuwe boeken!

Vorige week was ik jarig en het fijne daarvan is dat ik (bijna) altijd boeken krijg als cadeautje. Ook dit jaar ben ik weer enorm verwend op dit gebied en ik wilde delen welke pareltjes er nu in mijn boekenkast staan.
Ten eerste: Het menselijk lichaam van Paolo Giordano. Ik heb genoten van De eenzaamheid van de priemgetallen en deze lijkt me ook ongelofelijk mooi.
Ten tweede een boek van een schrijver met een zeer Ierse naam, Patrick Flanery, die echter uit Amerika komt en een boek heeft geschreven dat zich afspeelt in Zuid Afrika. Ik vind Zuid Afrika altijd wel erg interessant en Absolutie sprak me eigenlijk vanaf het allereerste begin aan.
Ook dit boek trok onmiddelijk mijn aandacht toen ik het in de boekhandel zag liggen. De voorkant is heel opvallend, en belooft heel wat. Het is een historische roman van Connie Braam, gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Ook met Sjaco ben ik superblij!
En ja, ook deze heb ik gekregen! Ik kan bijna niet zeggen hoe blij ik hiermee ben. Sinds ik de enthousiaste recensies van Joke en Theetante gelezen heb én een interview met Karl Ove Knausgard, leek het me een heel mooi boek. Ik ga dus snel beginnen in deel 1, Vader, en wie weet volgen de andere delen ook nog wel. Het is fijn te weten dat deel 2 en 3 ondertussen al vertaald zijn en in de winkel liggen. Mocht ik nu een enorme fan worden, dan hoef ik in ieder geval niet lang te wachten op de volgende delen.
Waar ga ik deze week mee beginnen? Ik denk wel met Sjaco, op de een of andere manier roept die op dit moment het hardst. En dan Paolo, denk ik zo, en dan weet ik het nog niet. Oh, wat een heerlijke luxe!

Reacties

 1. Mooie boeken Bettina! en nog gefeliciteerd!
  Giordano heb ik mezelf maar kado gedaan.
  Van Knausgard komt in september al het vierde deel, dus als je Vader goed vindt, kun je lekker doorlezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Joke, en dat is goed nieuws over Knausgard.
   En als ik niet al jarig was geweest had ik Giordano ook gewoon zelf gekocht!

   groetjes,

   Verwijderen
 2. nog van harte gefeliciteerd!
  wat een prachtige titels. als ik jou was zou ik echter met 'Vader' beginnen. ook ik ben groot fan. boek 3 ga ik zo snel mogelijk aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Kim, dat belooft dus wat met Vader! Ik ben benieuwd.

   groetjes,

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd! Zowel met je verjaardag als met al die fijne boeken.
  Toevallig lees ik op dit moment 'Vader' van Karl Ove Knausgard. Goed, tot nu toe (op ongeveer kwart gevorderd).
  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Wim. Ik ben benieuwd naar jouw mening over Knausgard!

   groetjes,

   Verwijderen
 4. Wat een zalige verjaardagskado's! Ik ben echt wel nieuwsgierig wat je van Vader vindt! Zelf ben ik nu op jouw aanraden Vanessa en Virginia aan het lezen. Zo leren we nog eens wat bij van elkaar. Enne, ik was ook vorige week jarig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook gefeliciteerd, theetante, wat een fijne tijden voor ons!

   Ik ben dan weer heel benieuwd wat je van Vanessa and Virginia vindt,

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts