Canal St. Martin

Dit Parijse kanaal is vijf kilometer lang en heeft negen sluizen om 27 meter verschil in waterpeil te overbruggen.


Het Canal St. Martin is een stukje Parijs waarbij je je even in de 19e eeuw kunt wanen. Het is in 1825 geopend en via dit kanaal konden schepen 12 kilometer afsnijden op hun tocht over de Seine. Tegenwoordig wordt het niet meer gebruikt voor de beroepsvaart, maar het karakter van deze buurt is nog wel grotendeels intact. Je ziet veel 19e eeuwse huizen en gebouwen die een duidelijk industrieel karakter hebben.

Langs het kanaal zijn er verschillende bankjes en ook bij de sluizen is het vaak mogelijk om te zitten. Verschillende gietijzeren bruggen vormen de verbinding tussen de ene en de andere oever.
Het is ontzettend leuk om langs beide zijden van het kanaal te lopen of ergens over te steken via een van die karakteristieke bruggen. Het Canal St. Martin is niet heel bekend, vandaar dat het er nog relatief rustig is, hoewel ik denk dat er in de zomer wel meer mensen zullen zijn. 
Niet moeilijk te bereiken, op slechts 10 minuten loopafstand van Gare de l'est, maar een absolute aanrader als je een volgende keer in Parijs komt. Reacties

Populaire posts