Vakantie gehaald!

Vriendin M. en ik herhalen elk jaar tegen elkaar de uitspraak die we meer dan twintig jaar geleden tijdens onze stage hoorden: 'Als je de Kerst haalt, haal je ook het einde van het schooljaar'.

En elk jaar is het opnieuw spannend, óf we die Kerst wel halen, want het is druk en veel en we zetten door, maar gaan wel op allerlei manieren over onze grenzen heen. Aan alle kanten zien we collega's uitvallen, bij ons waren er afgelopen week meer dan twaalf collega's ziek.

Maar ook dit jaar is het ons gelukt, met een beetje vallen en opstaan natuurlijk, maar we hebben de Kerst gehaald!

Vandaag is er Kerstontbijt met onze mentorklassen en ik en mijn mede-mentoren hebben afgesproken dat we het heel low-key houden. Niet langer dan een uurtje (als onze lieve tweedeklassers dat al halen) en dan opruimen en dan eindelijk: vakantie!

Ik heb een hele stapel boeken die ik wil lezen en als het goed is kan ik vandaag mijn bestelde roman van 800 pagina's over Mussolini ophalen. Daar verheug ik me nu al een week op :-)

Verder wil ik de serie Oorlog en Vrede opnieuw bekijken, als voorbereiding op het lezen van het boek, een project dat ik me heb voorgenomen voor deze winter. Dokter Zjivago mag natuurlijk niet ontbreken, en misschien kijk ik ook de serie Grigori R. weer, die vond ik erg mooi en dat is alweer een tijdje geleden.

Er staan een paar kleine familiebezoeken op het programma en ik wil nog naar een of twee tentoonstellingen, maar dat hangt er volledig vanaf. Ik wil vooral tot rust komen en hopelijk weer wat beter slapen, zonder elke nacht nachtmerries te hebben over mijn mentorklas en de lessen die ik geven moet :-).

Helaas heb ik ook nog correctiewerk (van 2 klassen proefwerken en 7 profielwerkstukken) plus nog wat losse dingen die ik moet voorbereiden, maar dat doe ik pas in het nieuwe jaar. Ik mag eerst uitrusten. En lezen, heel veel lezen, want ik verheug me vooral op die stapel boeken. Ik houd jullie op de hoogte!

Reacties

 1. Goed gedaan! Ga je ook naar Monet? Ik wil wel maar zie op tegen de drukte. Dus ik moet me wel fit genoeg voelen om dat aan te kunnen en tegelijk toch te genieten van de schilderijen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik wil in januari nog naar Monet, als het me lukt. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt met de drukte en dat je je dan wel een beetje goed moet voelen. Dat herken ik! Ik wil nog naar Den Bosch, naar de Vincent van Gogh tentoonstelling, dus die komt eerst aan de beurt.

   Groetjes,

   Verwijderen
  2. Van Gogh lijkt me ook mooi! Verder is er in Alkmaar een tentoonstelling van Jan en Charley Toorop en Edgar Fernhout. Een boek over Charley staat nog op mijn lijstje...

   Verwijderen
  3. Jan en Charley Toorop zijn geweldig, die tentoonstelling klinkt ook goed! Helaas, er is zoveel moois te zien dat je altijd keuzes moet maken. Maar bedankt voor de tip iig!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Hoi Bettina, geniet van je vakantie! Ga je de BBC-serie uit 2015 bekijken? Dat vind ik de meest toegankelijke verfilming van "Oorlog en vrede" en samen met die van Bondartsjoek uit 1965 een van de twee mooiste. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Erik, dank je wel! Ik heb even gekeken in de BBC versie uit 2016 (volgens IMDB). Die vind ik inderdaad heel erg mooi, maar ook toegankelijk. Niet gemakkelijk om zo'n roman te verfilmen en de verhaallijnen begrijpelijk te houden, terwijl je ook heel, heel veel moet schrappen!
   De andere versie ken ik niet, maar ik geloof je graag als je zegt dat die ook mooi is.

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Ik wens je een heel fijne vakantie toe, echt even opladen hoor! Wij gaan deze vakantie nog naar twee middeleeuwententoonstellingen, eentje in Brussel (over de tijd van de volksverhuizingen) en ook naar de Noord-Zuid tentoonstelling in het Catarijneconvent in Utrecht. Hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt ook heel erg goed, wat is er toch veel moois en wat is het toch jammer dat je niet alles kunt zien. Hoewel, ik kan mijn rector vragen om een extra week vrij voor deze tentoonstellingen, vindt hij vast wel goed.
   Geniet ervan!!!

   Groetjes,

   Verwijderen
 4. Hè gelukkig dat je het gehaald hebt. Nu lekker de boeken in, met Marius op schoot!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, hij wil niet op schoot, al komt hij af en toe even bij me zitten :-) Maar de boeken zijn er! En ik ben echt heel blij dat ik nu vakantie heb, geen seconde te vroeg.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts