Plantjes verpotten

Tijdens Koninginnedag kom ik meestal niet buiten (veel te druk) maar het mooie weer gisteren lokte me wel aan om lekker op mijn balkon aan de gang te gaan met de plantjes. Ik had een paar weken geleden zaadjes gezaaid in mijn kleine broeikasje en die waren eigenlijk al heel behoorlijk groot geworden. Ik besloot dat het nu tijd was om ze in echte potten over te planten.
De Russische Dragon een paar weken geleden, toen het nog best goed ging.
Ik had een zak aarde en een aantal terracotta potten die ik meestal gebruik omdat ik ze zo gezellig vind staan. Ik heb drie potten gevuld met aarde en in elk daarvan heb ik een of twee paprika plantjes, tomatenplantjes en een plukje Russische Dragon gepoot.
De Russische Dragon ziet er uit alsof die elk moment de geest kan geven, ik geloof niet dat dat goed gaat. Misschien had ik die beter gewoon in één keer in een gewone pot kunnen zaaien en die op de vensterbank laten opgroeien. Ik kijk het even aan, en als het echt mislukt is het tenslotte snel genoeg opnieuw gezaaid, het ging erg vlot met dat spul.
De tomaat, de paprika en dat gekke plukje links is de dragon.
De tomaten en de paprika slaan hopelijk wel aan. De drie potten staan op dit moment op de vensterbank van de studeerkamer en na IJsheiligen (midden mei) gaan ze het balkon op.
Ik heb toen ook maar vast de boontjes gezaaid. Er staan nog geen tomkin stokken bij, die moet ik nog even kopen, maar dat doe ik binnenkort. Dan haal ik ook zaadjes voor de worteltjes en de bietjes die ik wil zaaien. Mijn broeikasje is leeg en kan weer gevuld worden. Laat die zon maar komen!
De pot met de bonen, nu nog even met lucifers om aan te geven waar de boontjes zitten.

Reacties

  1. Klinkt heel gezellig. en dat allemaal op een balkon. Vorig jaar heb ik ook kruiden, tomaten en sla gekweekt, ik vind het heel veel voldoening geven als het een beetje lukt. Dit jaar moet de tuin op de schop maar volgend jaar ga ik het zeker ook weer doen.
    Ben ook maar thuisgebleven gisteren....veel te druk overal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Joke, dank je wel. Ik was vorig jaar zo blij met mijn maaltje boontjes en de paar handjes met aarbeien die ik kon oogsten, dat ik dat nu wil herhalen. Er zal nog wel heel wat misgaan, maar ermee bezig zijn is al ontzettend leuk.

    groetjes, Bettina

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts