De uitvoering, Angela Capobianchi

Dit is het tweede boek van Angela Capobianchi, van wie ik eerder De vriendinnenclub heb gelezen.

In De uitvoering speelt een pianolerares een centrale rol. Zij woont in een grote villa met haar dochter en kleindochter en wordt over het algemeen beschouwd als de beste pianodocente die er in de stad woont.

Dan wordt er in het bos vlak bij de villa een van haar leerlingen gevonden, vermoord en verminkt door mes-sneden in het voorhoofd.

Commissaris Richardo Conti, een opvliegende en gedreven man, heeft de leiding over het onderzoek, waar al snel meer doden vallen.

Conti wil koste wat het kost de zaak oplossen en als blijkt dat zijn zoontje pianolessen heeft in de villa, ziet Conti zijn kans schoon om wat verder te speuren.

Op de voorflap staat dat De uitvoering een literaire thriller is, dat is het zeker niet (Uitgevers; houdt toch eens op dat op elk boek te zetten, het is nu √©cht niet geloofwaardig meer!) 

Het is ook geen bloedstollend of superorigineel plot, maar het motief is redelijk origineel en de oplossing lag niet meteen heel erg voor de hand (de dader wel een beetje, maar het hoe niet). Verder is dit een prettig geschreven thriller, met terzijdes en observaties die ik kon waarderen en ik heb me hier erg mee vermaakt. 

Reacties

Populaire posts